Krkovička na česneku
Vepřová krkovice je chutné a šťavnaté maso, které lze upravit všemi možnými způsoby a vždy si na ní pochutnáte. Sama o sobě je krkovička plná chuti, a proto nepotřebuje žádné složité dochucení. Zasypte jí česnekem, upečte v troubě a získáte výborný oběd téměř bez práce.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 488 kJ / 356 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,96 g |
Tuky | 29,92 g |
Vláknina | 7,84 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 12 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 16,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C. Plátky krkovičky osolíme a okořeníme.
Krok 2: Cibuli oloupeme, nakrájíme a rozprostřeme na dno pekáčku. Na ni rozložíme osolené a okořeněné plátky krkovičky.
Krok 3: Česnek oloupeme, nakrájíme a zasypeme jím maso v pekáčku. Přidáme lžíci sádla, podlijeme trochou vody.
Krok 4: Vložíme do trouby a pečeme na 200 °C zhruba 40 minut. Řídíme se dle zkušenosti s vlastní troubou.
Krok 5: Jako příloha je vhodný vařený brambor nebo bramborová kaše.
Zveřejněno 7. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička na česneku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wjr1
Moje poznámka
Krkovička na česneku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wjr1
Nejnovější recepty
Bramborové vafle
Přidáno před 7 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 16 hodinami
Horký zeleninový salát
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno 16. 5. 2025 11:01
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dort nejen prázdninový
Fitulka před 10 minutami
Chřestový krém
Fitulka před 11 minutami
Kynuté jahodové knedlíky
hanka.hzh před 42 minutami
Vepřové maso na houbách v jednom hrnci
kamilkamil před 49 minutami
Plněné bramborové knedlíky uzeným masem, zelí
Sassa před 51 minutami
Vietnamské letní závitky
petra.tumova před 1 hodinou
Sekaná s přílohou hrášku a baby karotky
Vlak0078 před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
stefi.f47 před 1 hodinou
Jednoduché rizoto s mletým masem
Lenka.Zavadska před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Altara před 1 hodinou
Tématické fráze:
krkovice na česneku,
krkovička na česneku,
vepřová krkovice na česneku,
pečená krkovice na česneku,
recept na krkovícku,
jak upravit krkovičku,
jak upéct krkovici,
jak upéct krkovičku,
recepty z krkovičky,
recept z krkovičky,
pečeme krkovičku,
vepřová krkovička na česneku,
jak upravit krkovici,
krkovička,
vepřové krkovice na česneku,
na česneku,
pečeme krkovici,
pečeme vepřovou krkovici,
jak upravit vepřovou krkovici,
pečená krkovička na česneku
Suroviny:
krkovice vepřová,
česnek,
sádlo,
cibule,
koření,
sůl,
voda
Komentáře (36)
Proč mě ani nepřekvapuje Casinova neotesanost..........
Pokud budete "zatahovat" PLÁTKY masa, tak je to k ničemu
Jana Dorazinová-Remková:
No, proč mě ani nepřekvapuje, že si nepamatujete základní věci...
bara.it: díky Báro!!
Ivi, prosímtě písni mi taky ten název koření. Díky
přidávám bod a foto
K receptu nejsou žádné komentáře.