Listový koláč s brynzou a kapustou
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já jsem měla těsto vyválené na cca 3 mm - na jednu koláčovou formu mi stačilo půl balíčku listového těsta. Ale samozřejmě se těsto může vyválet i na silněji.
Brynza může být ztuhlá, pokud nejde dobře rozetřít, namočte si lžičku do oleje nebo brynzu předem trochu rozmačkejte v misce, aby byla poddajnější.
Oleje na cibuli dávejte jen maličko, aby koláč nebyl moc mastný.
Kapustu není třeba moc solit, brynza je slaná dost a udělá svoje. Stačí ji podusit cca 10 minut, pak změkne i pečením v troubě.
Délka pečení záleží na troubě, je třeba koláč kontrolovat. Já jsem ho pekla cca 35 minut na 220. Když jsou okraje zlatavé a koláč jde od krajů, je hotový.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 10. 2015 20:09
20. 10. 2015 20:01
No, čas je relativní veličina
Fakt jste to pekla tak dlouho?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bagety s grahamovou moukou
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 18 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 20 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno 18. 3. 2024 07:45
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Právě bylo uvařeno:
Pohanková polévka s houbami a klobásou
Iveta. uvařila před 24 minutami
Zelný salát do zásoby
Fitulka uvařila před 27 minutami
Veselé jednohubky
Fitulka uvařil před 28 minutami
Sebevrahova kuřecí játra
Fitulka uvařila před 29 minutami
Bramborové růžičky
Fitulka uvařila před 30 minutami
Koláče z majonézy
janatka uvařila před 42 minutami
Drožďová pomazánka podle Matyska
janatka uvařila před 44 minutami
Rýžový nákyp s broskvemi
Zombijec uvařil před 1 hodinou
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Domácí chléb bez hnětení
Fitulka uvařil před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Vynikající tvarohová bábovka: Tvaroh dodá vláčnost a šťavnatost, nadýchaný moučník je přitom snadný a chutná božsky
Perník pro začátečníky: S čokoládou, jablky nebo s oříšky se vám povede dokonalý moučník
Retro okénko: Pamatujete na roksová lízátka? Kulatá dobrota stála 40 haléřů, vyrábí se dodnes a prodává za 4 koruny
Další recepty
Tématické fráze: koláč s bryndzou slaný koláč s brynzou závin s brynzou kapusta recepty recepty s brynzou recepty s bryndzou koláče s bryndzou listový zavin s bryndzou peceni bryndza bryndza v listovém v listovém těstě kolač z s brynzou listové těsto s s brynzou kolace s brynzou závin z listového těsta s bryndzou slaný listový závin s bryndzou kolác se špenátem a brynzou listové taštičky s brynzou listový koláč kolac z listoveho testa s brynzou kolac s brynzou
Suroviny: těsto listové, brynza, cibule, kapusta, olej
Listový koláč s brynzou a kapustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gN89
2 názory