Lahůdkové droždí TEBI
Směs na ochucení pokrmů ze směsi oleje a lahůdkového droždí. Seženete ho v prodejnách se zdravou výživou, nebo větších obchodech. Má široké využití v teplé i studené kuchyni a také velmi dobře zvýrazní chuť jídla.
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 12. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lahůdkové droždí TEBI
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DlV6
Moje poznámka
Lahůdkové droždí TEBI
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DlV6
Nejnovější recepty
Jablečný koláč se zakysankou
Přidáno před 3 hodinami
Loupáčky s mákem podle Míši Landové
Přidáno před 4 hodinami
Řezy se smetanovo-čokoládovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 8 hodinami
Snadné perníčky
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové nudličky po čínsku
Přidáno před 9 hodinami
Čokoládové řezy
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ginger-Shot
Gurman_HOLUB před 38 minutami
Gulášová polévka z mletého masa
Lida.Rose před 1 hodinou
Kuskusový pudink
petulos před 1 hodinou
Makové muffiny
Susanna před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
Kristynahaftova před 1 hodinou
Jemné květákové placky
Iricek před 2 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
bbarbara před 2 hodinami
Rizoto s kuřecím masem
Hana84 před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se sušenými rajčaty opékané na másle
horkja před 3 hodinami
Tématické fráze:
lahúdkové droždí recepty,
lahudkove drozdi,
lahůdkové kvasnice,
tebi,
lahůdkové droždí albert,
tebi droždí,
droždí tebi,
lahůdkové droždí recept,
lahudkové droždí diskuze,
co je lahůdkové droždí,
tebi kvasnice,
recepty z lahůdkového droždí,
sušené lahůdkové droždí,
recepty z droždí,
lahůdkové sušené droždí,
pomazánka z lahůdkového droždí,
řízky v lahůdkovém droždí,
lahudkové droždí nejlepší recepty,
recept lahůdkové droždí,
tebi recepty
Suroviny:
droždí lahůdkové,
olej olivový,
sůl,
pepř
Komentáře (14)
Také používám Tebi i bez jakéhokoliv oleje
No ale toto, podle rcp, je něco úúúplně jiného...
Díky za zprávu
Jedná se o inaktivované kvasnice.
No, raději z nich nezkoušejte péci nic kynutého
No, s tím vaším olivovoolejovým nechutenstvím... tak to je tedy zajímavé...
U nás to bylo opačně: my se k EVOO museli propít
Napřed s ním maminka dělala jako se šafránem... To byl tehdy Tuzexový DANTE v plechu a přidávala ho jen na "ovonění" stolního oleje při smažení vánočního kapra... Po 68. jsme si něco sem tam dovezli, když se podařilo vycestovat... Až po "sametu" ho vozíme po kanystrech a přešli jsme z jemného toskánského a aromatický z Kampánie
Jistěže lze k TEBI použít i jiné mazivo
Převeliká mňamka
Už se těším, až u nás budou mezi svátky kačení hody...
Ale mrknu se i jinde ve městě, ve Zdr.výživě nebo Lídlu bych asi o něj zakopnout měla.
Mám jen dotaz: je nutný olivový olej? Nestačil by i kvalitní slunečnicový případně jiný speciální, např. oříškový? V poslední době nám prostě olivový olej přestal chutnat - a to mluvím o kvalitních značkách, takže jsme ho prozatím vyřadili.