Granola, jednoduše a rychle

Chantelle Kuchařka: Chantelle

Doba přípravy: 30min 8 porcí Sladká jídla 0 názorů

Suroviny

250 g ovesných vloček (jemné)
100 g mandlí (nebo jiných oříšků)
100 g slunečnicových semínek (nebo dýňová, apod)
2 lžíce medu (nebo sirupu, např datlový)
2 lžíce oleje
3 lžíce přesnídávky (lze nahradit 100ml poctivého džusu)
2 lžičky pomerančové marmelády
50g třtinového cukru
lžička soli
1/2 lžičky skořice
špetka chilli
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pokud jste nesehnali jemné vločky, krátce je projeďte mixérem.

  2. Nasekejte v mixéru oříšky a smíchejte s vločkami a semínky (druh a množství je na vaší chuti).

  3. Přidejte med/sirup, olej, přesnídávku, marmeládu, cukr, sůl, skořici a chilli. Důkladně promíchejte.

  4. Hotovou směs rozprostřete na olejem vytřený plech a pečte v předehřáté troubě. Já peču na horkovzduch na 160 °C cca 25 minut celkem. Mezitím dvakrát promíchávám. Pečeme do zlatova

Poznámka

Směs se vám po upečení může zdát "nekřupavá", není třeba péct déle, stačí jen chvíli nechat ležet, během chladnutí ztvrdne jak má.

Dle chuti a aktuálních zásob můžete přidat, co je libo. Někdy dávám ještě strouhaný kokos. Do již upečené granoly přidávám sušené brusinky, někdy nadrcenou hořkou čokoládu... fantazii a chutím se meze nekladou

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Granola, jednoduše a rychle

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: granola recept jednoduchá granola křupová snídanová granola z pohanky jak připravit zeleninovou přesnídávku domácí granola kakaova granola domácí granola z přesnídávky granola s olejem granola s orisky granola s mandlemi recepty granola s olejem recept vločky džus oříšky granola recept s marmeladou