Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
Zkuste si doma připravit tradiční a vyzkoušený recept našich babiček. Usnadňuje vykašlávání, rozpouští hleny, uvolňuje dýchací cesty. Sirup ze smrkových výhonků lehce nahradí všechny drahé přípravky z lékárny.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na průdušky, kašel, zvyšuje imunitu, rozpouští hleny, zmírňuje revma, tiší bolesti končetin, svalů a záněty šlach, podporuje prokrvení kůže. Užívá se 1 polévková lžíce každé ráno. Pokud je to onemocnění chronické a stále se vrací v určité době, je dobré užívat preventivně a tak se zabrání "rozjetí" nemoci!
Recept je z rodinné pokladnice našich receptů z bylinek, které se dědí po generace!!!
Sirup má velmi příjemnou chuť a výborný je také proti kašli!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 3. 2013 00:54
Jirka:To platí pro borovici
Jirka:
Jirka:
7. 3. 2013 11:57
Lucka:Lucko, tak někdy napiš, jak se ti to povedlo Výhonky začnou brzy a nech je pěkně vyrůst, aspoň na těch 5 cm
7. 3. 2013 11:50
Díky za bleskovou odpověď, tak teď už jen čekám, kdy vyraší výhonky. Sklenice jsou nachystané a vyzkouším i ten med.
6. 3. 2013 18:07
Lucka: Lucko, určitě tu potravinářskou folii můžeš klidně použít
6. 3. 2013 15:35
Chci ho zkusit vyrobit, mám dotaz - lze místo celofánu použít potravinářskou folii (takovou tu klasickou smršťovací). Celofán nemám, musela bych ho někde sehnat.
6. 1. 2013 21:55
6. 1. 2013 21:48
Vedlejší příznaky: Lidé se zánětlivým onemocněním ledvin, jater, nebo trávicího ústrojí bz ho neměli vůbec používat.Nedávat dětem do 3 let.
7. 10. 2012 19:42
sirup dělam 40let dětem jsem ho davala přecezený po lžičkách manželovi přidavam do sirupu slivovici leči a chutna oboji
6. 6. 2012 22:48
Iva:Ivčo, tak máš na sezonu hotovo Já dneska slívala med do skleniček, je krásně tmavej a má výbornou chuť i vůni
6. 6. 2012 19:21
Tak jsem slila druhou sklenici, ta byla naložená bez citronu a zdá se mi že má lepší chuť, takovou jemnější, alespoň pro nás. Na medík už jsem výhonky nenasbírala, tak až zase za rok. Přeji všem krásné sluníčkové dny a hodně úspěchů v siroupkování
1. 6. 2012 09:39
Bibi děkuji moc za rady a tvůj čas. Doufám že mi sirup vydrží do doby kašlíků (i když u nás je to celoročně). Na ty výhonky se teda ještě zajdu podívat a uvidím jestli se ještě pustím do toho medíku. Přeji krásný den
31. 5. 2012 18:37
kopretina: Kopretino, já si myslím, že to není na závadu. Je to zřejmě usazené z toho louhování a než to budeš používat, tak s tím zatřepeš-ovšem pozor, aby tam nebyla nějaká plíseň to bys musela vylít
31. 5. 2012 18:05
Také jsem dělala 3 sklenice,budu je slévat, ale dole se udělal
světlý usazený kal.Prosím o radu je to závadné mám to vylít?
Děkuji za odpověď.
Medík podle Vašeho receptu se povedl a je velice chutný.
světlý usazený kal.Prosím o radu je to závadné mám to vylít?
Děkuji za odpověď.
Medík podle Vašeho receptu se povedl a je velice chutný.
31. 5. 2012 11:08
Iva: Ivi, to bude vpořádku a když to dáváš děcku, tak mu to dej do čajíčku, nebo naředěné na žízeň, jako léčivka se může dát v období, kdy začne kašlat, dát denně 1-3 kapky. Ty větvičky 10 cm by vůbec nevadily-pokud jsou čerstvé letošní, je jedno jak dlouhé jsou
30. 5. 2012 22:18
Jo jo Bibi, měla jsem to přesně 3 týdny. To já jsem to hned i ochutnala, sladké je to dost si myslím. I to první ochutnání se mi zdálo alkoholové, ale pak už ani ne. Dala jsem to do sklenišek a do lednice. Ještě ochutnám vychlazené. Chtěla jsem se ujistit než to dám synkovi, aby to bylo v pořádku. Dělala jsem to hlavně kvůli němu, je takový malý kašlálek. Za pár dní bych měla slévat druhou sklenici a tam jsem citron nedala, tak jsem zvědavá jestli to bude mít jinou chuť. Někde jsem četla, že někdo sirup po přecezení zahřeje a teplý zavře do skleniček, nezkoušela si to? Mrzí mě že jsem nezkusila ten vařený med co tu máte recept, teď už asi výhonky nenajdu, fakt tu jsou všude tak 10ti centimetrové, přerostlé a to jsem z kopečků ZČ.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 12 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 14 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 16 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 17 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 20 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 10 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 10 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 10 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 11 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 12 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: sirup z jehličí sirup z mladého jehličí sirup ze smrkového jehličí med z jehličí smrčkový sirup sirup ze smrkového jehličí recept sirup z jehličí recept smrkové špičky recept na sirup z jehličí sirup z borovice recept borovicový sirup recept med z mladého jehličí med ze smrkového jehličí sirup ze smrcku borovicový med recept sirup z mladého jehličí recept med z borovice recept med z smrkového jehličí šťáva ze smrkových větviček smrčkový med
Suroviny: výhonky ze smrkových větviček, cukr krystal, citron bio
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j25R
226 názorů