Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)

Zkuste si doma připravit tradiční a vyzkoušený recept našich babiček. Usnadňuje vykašlávání, rozpouští hleny, uvolňuje dýchací cesty. Sirup ze smrkových výhonků lehce nahradí všechny drahé přípravky z lékárny.

Hodnocení receptu je 5,0 (46×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby odležení

30 min (30 min příprava, bez doby odležení)

29. 4. 2009 22:02

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Na průdušky, kašel, zvyšuje imunitu, rozpouští hleny, zmírňuje revma, tiší bolesti končetin, svalů a záněty šlach, podporuje prokrvení kůže. Užívá se 1 polévková lžíce každé ráno. Pokud je to onemocnění chronické a stále se vrací v určité době, je dobré užívat preventivně a tak se zabrání "rozjetí" nemoci!

Recept je z rodinné pokladnice našich receptů z bylinek, které se dědí po generace!!!

Sirup má velmi příjemnou chuť a výborný je také proti kašli!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lenka

18. 3. 2013 00:54

Jirka:To platí pro borovici


Jirka:

Bibinka Bibinka

7. 3. 2013 11:57

Lucka:Lucko, tak někdy napiš, jak se ti to povedlo;-) Výhonky začnou brzy a nech je pěkně vyrůst, aspoň na těch 5 cm:-)

Lucka

7. 3. 2013 11:50

Díky za bleskovou odpověď, tak teď už jen čekám, kdy vyraší výhonky. Sklenice jsou nachystané a vyzkouším i ten med.

Bibinka Bibinka

6. 3. 2013 18:07

Lucka: Lucko, určitě tu potravinářskou folii můžeš klidně použít;-)

Lucka

6. 3. 2013 15:35

Chci ho zkusit vyrobit, mám dotaz - lze místo celofánu použít potravinářskou folii (takovou tu klasickou smršťovací). Celofán nemám, musela bych ho někde sehnat.

Jirka

6. 1. 2013 21:55

Jirka

6. 1. 2013 21:48

Vedlejší příznaky: Lidé se zánětlivým onemocněním ledvin, jater, nebo trávicího ústrojí bz ho neměli vůbec používat.Nedávat dětem do 3 let.:-!

kvočna

7. 10. 2012 19:42

sirup dělam 40let dětem jsem ho davala přecezený po lžičkách manželovi přidavam do sirupu slivovici leči a chutna oboji

Bibinka Bibinka

6. 6. 2012 22:48

Iva:Ivčo, tak máš na sezonu hotovo:yes: Já dneska slívala med do skleniček, je krásně tmavej a má výbornou chuť i vůni;-)

Iva

6. 6. 2012 19:21

Tak jsem slila druhou sklenici, ta byla naložená bez citronu a zdá se mi že má lepší chuť, takovou jemnější, alespoň pro nás. Na medík už jsem výhonky nenasbírala, tak až zase za rok. Přeji všem krásné sluníčkové dny a hodně úspěchů v siroupkování:-)

Iva

1. 6. 2012 09:39

Bibi děkuji moc za rady a tvůj čas. Doufám že mi sirup vydrží do doby kašlíků (i když u nás je to celoročně). Na ty výhonky se teda ještě zajdu podívat a uvidím jestli se ještě pustím do toho medíku. Přeji krásný den

Bibinka Bibinka

31. 5. 2012 18:37

kopretina: Kopretino, já si myslím, že to není na závadu. Je to zřejmě usazené z toho louhování a než to budeš používat, tak s tím zatřepeš-ovšem pozor, aby tam nebyla nějaká plíseň:-O to bys musela vylít:-(

kopretina

31. 5. 2012 18:05

Také jsem dělala 3 sklenice,budu je slévat, ale dole se udělal
světlý usazený kal.Prosím o radu je to závadné mám to vylít?
Děkuji za odpověď.
Medík podle Vašeho receptu se povedl a je velice chutný.

Bibinka Bibinka

31. 5. 2012 11:08

Iva: Ivi, to bude vpořádku a když to dáváš děcku, tak mu to dej do čajíčku, nebo naředěné na žízeň, jako léčivka se může dát v období, kdy začne kašlat, dát denně 1-3 kapky. Ty větvičky 10 cm by vůbec nevadily-pokud jsou čerstvé letošní, je jedno jak dlouhé jsou;-):-)

Iva

30. 5. 2012 22:18

Jo jo Bibi, měla jsem to přesně 3 týdny. To já jsem to hned i ochutnala, sladké je to dost si myslím. I to první ochutnání se mi zdálo alkoholové, ale pak už ani ne. Dala jsem to do sklenišek a do lednice. Ještě ochutnám vychlazené. Chtěla jsem se ujistit než to dám synkovi, aby to bylo v pořádku. Dělala jsem to hlavně kvůli němu, je takový malý kašlálek. Za pár dní bych měla slévat druhou sklenici a tam jsem citron nedala, tak jsem zvědavá jestli to bude mít jinou chuť. Někde jsem četla, že někdo sirup po přecezení zahřeje a teplý zavře do skleniček, nezkoušela si to? Mrzí mě že jsem nezkusila ten vařený med co tu máte recept, teď už asi výhonky nenajdu, fakt tu jsou všude tak 10ti centimetrové, přerostlé a to jsem z kopečků ZČ.

1 8 9 10 11 12 16

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sirup z jehličí sirup z mladého jehličí sirup ze smrkového jehličí med z jehličí smrčkový sirup sirup ze smrkového jehličí recept sirup z jehličí recept smrkové špičky recept na sirup z jehličí sirup z borovice recept borovicový sirup recept med z mladého jehličí med ze smrkového jehličí sirup ze smrcku borovicový med recept sirup z mladého jehličí recept med z borovice recept med z smrkového jehličí šťáva ze smrkových větviček smrčkový med

Suroviny: výhonky ze smrkových větviček, cukr krystal, citron bio

TopRecepty.cz

Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j25R