Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)

Zkuste si doma připravit tradiční a vyzkoušený recept našich babiček. Usnadňuje vykašlávání, rozpouští hleny, uvolňuje dýchací cesty. Sirup ze smrkových výhonků lehce nahradí všechny drahé přípravky z lékárny.

Hodnocení receptu je 5,0 (46×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby odležení

30 min (30 min příprava, bez doby odležení)

29. 4. 2009 22:02

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Na průdušky, kašel, zvyšuje imunitu, rozpouští hleny, zmírňuje revma, tiší bolesti končetin, svalů a záněty šlach, podporuje prokrvení kůže. Užívá se 1 polévková lžíce každé ráno. Pokud je to onemocnění chronické a stále se vrací v určité době, je dobré užívat preventivně a tak se zabrání "rozjetí" nemoci!

Recept je z rodinné pokladnice našich receptů z bylinek, které se dědí po generace!!!

Sirup má velmi příjemnou chuť a výborný je také proti kašli!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

15. 6. 2014 15:49

haolza:je možné, že ta nemá být jedle, ale jen smrkové mladé jehličí, to je šťavnaté a tu šťávu pouští díky cukru a citronu, jinak si to nedovedu představit....škoda:-(

haolza

13. 6. 2014 22:26

Tak jsem měla 3 týdny naložené výhonky jedle a smrku, dnes jsem chtěla přecedit, ale nemám bohužel skoro žádnou šťávu, čím to může být?

Bibinka Bibinka

10. 6. 2014 15:32

rihana:Rihano, jak myslíš nebezpečné v čem? Jinak už to mělo být 3-4 dny slité!

rihana

10. 6. 2014 15:16

Teď jsem objevila tuto diskusi a nevím nevím. Mám naloženo na chalupě podle trochu podobného receptu. Změna je jen v tom, že jsem dala třtinový cukr. Ale neměla jsem celofán a gumičku, tak jsem dala část svačinového čásku a převázala provázkem. Určitě se tam dostává vzduch. Sirup ale vypadá pěkně hustě. Nakládala jsem 24.5.Už bych to asi měla přecedit, že. Jen doufám, že to nebude kvasit a že to nebudu muset vyhodit. myslíte, že by to bylo nějak nebezpečné. Díky.

Bibinka Bibinka

8. 6. 2014 14:19

Blek:Bleku, docela jsem se zasmála a je to přínosný komentář pro ty, co stále neví....zrovna mám týden naloženo:yes:;-)

Blek

8. 6. 2014 14:05

Dělám to 3 rokem a jeto fakt skvělý sirup.
Důležité je nepustit vzduch do sklenice a pořádně zavíčkovat -jinak začne naložené jehličí kvasit a začne se dělat víno.Upustil jsem i od citronu -myslím že podporuje kvašení.dávám jenom čisté jehličí s cukrem a pořádně upěchovat!Nikdy tam nedávat vodu ani převařenou-je to zásadní chyba!!Pak přecedit přes sitko do hrnce a znova přecedit přes plátynko a je to čistý.Nalít do lahví přes trychtýř a dát maličkou štamprli vodky a tím zamezíte kvašení.Mám to ve sklepě i rok a nic se nikdy nezkazilo.
Kdysi se dělalo ze smrkových větvíček pivo !!pro vojáky a mělo to skvělé účinky na hojení ran a proti nemocem.Ale nemám pivovar tak to nezkusím.Snad to někdo začne zase vyrábět.
:-)

Bibinka Bibinka

7. 6. 2014 08:21

Magda :Rychlá odpověď to není, ale ano, scedit do lahví přes plátno či přes cedník a dát do lednice;-)

Magda

6. 6. 2014 21:00

Prosím dělala jsem sirup poprvé mám to už 3 týdny má to hnědé větvičky sirup je světlej má to tak být a už mohu csedit přes plátýnko děkuji za rychlou odpověd .

MAGDA

6. 6. 2014 20:53

Dobrý den prosím sirup jsem dělala poprvé dneska to je 3 týdny pustilo to pěknou hustou štávu větvičky jsou již hnědé nevím jestli ho už můžu scedit prosím o radu určitě scedit přes plátno a dát do skleniček a do ledničky děkuji za odpověd .Magda:yes:

důchodce:

Bibinka Bibinka

3. 6. 2014 08:45

Iveta:Ivetko, pokud tam nemáte žádný náznak kvašení, je to v pořádku, tím naložením se může vytvořit alkoholový odér;-)

Iveta

2. 6. 2014 19:26

Sirupek hotov :). Jen kdyz jsem lahev otevrela, ze budu cedit, vylinul se na me alkoholovy zavan.
Je to normalni, nebo je neco spatne? Jinak zadne naznaky kvaseni ( bublinky, vydute vicko). Ted sirupek voni po jehlici :-).

Bibinka Bibinka

28. 5. 2014 16:34

Jarec:Jarku, stačí okapat;-)

Pája & Svíťa

28. 5. 2014 07:57

Po zhlédnutí tohoto pořadu bych asi moc nadšený nebyl... koukněte....
www.ceskatelevize.cz/porady/1148499747-sama-doma/214562220600078/

Jarec

27. 5. 2014 08:02

Dobrý den,
prosím o radu jestli musí výhonky po opláchnutí vodou úplně oschnout nebo stačí jen okapat,jak stojí v receptu??Děkuji

Pája & Svíťa

26. 5. 2014 17:38

1 4 5 6 7 8 16

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sirup z jehličí sirup z mladého jehličí sirup ze smrkového jehličí med z jehličí smrčkový sirup sirup ze smrkového jehličí recept sirup z jehličí recept smrkové špičky recept na sirup z jehličí sirup z borovice recept borovicový sirup recept med z mladého jehličí med ze smrkového jehličí sirup ze smrcku borovicový med recept sirup z mladého jehličí recept med z borovice recept med z smrkového jehličí šťáva ze smrkových větviček smrčkový med

Suroviny: výhonky ze smrkových větviček, cukr krystal, citron bio

TopRecepty.cz

Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j25R