Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)

Zkuste si doma připravit tradiční a vyzkoušený recept našich babiček. Usnadňuje vykašlávání, rozpouští hleny, uvolňuje dýchací cesty. Sirup ze smrkových výhonků lehce nahradí všechny drahé přípravky z lékárny.

Hodnocení receptu je 5,0 (46×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby odležení

30 min (30 min příprava, bez doby odležení)

29. 4. 2009 22:02

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Na průdušky, kašel, zvyšuje imunitu, rozpouští hleny, zmírňuje revma, tiší bolesti končetin, svalů a záněty šlach, podporuje prokrvení kůže. Užívá se 1 polévková lžíce každé ráno. Pokud je to onemocnění chronické a stále se vrací v určité době, je dobré užívat preventivně a tak se zabrání "rozjetí" nemoci!

Recept je z rodinné pokladnice našich receptů z bylinek, které se dědí po generace!!!

Sirup má velmi příjemnou chuť a výborný je také proti kašli!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pája & Svíťa

26. 5. 2014 17:35

Konečně jsme se k tomu dokopali, doufáme že se dílo podaří... za 2-3 týdny ukážeme výsledek!!! PS- máte s tím někdo nějaké zkušenosti??? 22.5.2014 Přidáváme pár fotek jak postupuje sirup po 14 dnech, do jedné sklenice jsme přidali asi dvě lžíce cukru. když bude počasí tak o víkendu to scedíme! Doufejme že se povede...
A povedlo se, je stočeno a ochutnáno, je to Lahodná mňamka, až to vychladíme, tak to zkusíme se slivovičkou. :) Chuť to má lahodnou a těžko to k něčemu přirovnat. Kdybyste to někdy dělali, tak si do jedná sklenice dejte cukru méně a do jiné více. Tam kde bylo cukru méně, je to tak ráno na lžičku a když dáte víc, je to do čaje místo medu. :) :) .) Od 8.5 do 26.5.2014

Roman

26. 5. 2014 14:37

V množství příspěvků jsem postřehl radu, aby se sirup převařil. To snad ne!! Tak se zbavíte spousty účinných těkavých silic a celkově sirup znehodnotíte. Pokud chcete, aby déle vydržel, musíte přidat víc cukru a uchovávat v lednici. Taky se dá zmrazit - na zimní období, kdy bývá potřeba těchto pomocníků nejvyšší.

Jurča

26. 5. 2014 09:57

Dobré ráno,
včera jsem dle receptu posbíral výhonky a založil sklenice na sirup. Dnes ráno jsem si všiml, že v nich stojí asi 2cm vody. Nevím, zda tolik vody pustili větvičky nebo jestli jsem měl nechat větvičky po omytí pořádně oschnout? Stalo se to někdy někomu?

Michaela Medkova Michaela Medkova

21. 5. 2014 16:06

Dnes jsem natrhala výhonky a naložila dle receptu;-), lahev je již na sluníčku, tak jsem zvědavá jak se sirup povede, dělám poprvé:-8

1974andrea 1974andrea

21. 5. 2014 15:27

Pája & Svíťa:Musí se to sem vložit jako odkaz, pak to půjde otevřít;-)
https://www.facebook.com/svetlana.klimova.520/medi...

Pája & Svíťa

21. 5. 2014 12:05

Pája & Svíťa

21. 5. 2014 11:35

Problém bude asi že jsou na Faceboku ale jsou přístupné. Pokud máte FB účet neměl by být problém zítra ještě nějaké přidáme budou po dvou týdnech... ;-) www.facebook.com/svetlana.klimova.520/media_set?set=a.844136412280422.1073741891.100000522147358&type=1

Bibinka Bibinka

21. 5. 2014 11:18

Pája & Svíťa:fotky jsou zadané špatně, nejdou otevřít-škoda:-(

Pája & Svíťa

21. 5. 2014 10:48

Bibinka Bibinka

21. 5. 2014 10:22

důchodce: určitě Vám děkujeme za postřehy. Toto je recept na sirup a vy děláte med jak píšete, taky asi bude dobrý:yes:

důchodce

20. 5. 2014 23:05

už 3 roky dělám tento medík a tak dodávám pár postřehů: Je lepší trhat výhonky po slunečném dnu, jinak jsou jen plné vody bez pryskyřice (když je rozemnete mezi prsty musí vonět). Lisovat se může i dřív, jen co pustí šťávu do cukru, když zežloutne až zhnědne jehličí. Pak ho můžete klidně dosladit a převařit. Když ho vaříte déle až do průhlednosti, ztrácí trochu na vůni, ale minerály tam jistě zůstávají a čaji dává nezapomenutelnou vůni a chuť a vydrží hodně dlouho (pokud ho dřív nespotřebujete). Nejlepší je z jedlí. Přeji hodně zdravíčka z českého lesíčka!

Ivana Ch

20. 5. 2014 18:57

Bibinka:Já ten sirup nedělala určitě 10let, úplně mě vypad z hlavy.

Bibinka Bibinka

20. 5. 2014 18:08

Simona Kucerova: děvčata, přeji vám, aby se povedl, protože jak správně píše Ivana Ch. je sirup lahodný a zdravý a tak děkuji, že jste se do něj pustily:yes::-K;-)

Ivana Ch

20. 5. 2014 17:22

To sem zase něco objevila, jak koukám tak recept je tady pět let a já ho objevila až dneska. Znám ho moc dobře, dlouho jsem ho nedělala. Už mám natrhané výhonky, no u nás už málem pozdě, hned jsem je naložila, sirup je strašně mooc dobrý.

Simona Skolakova Simona Skolakova

20. 5. 2014 16:01

Dnes jsem natrhala výhonky a naložila,tak jsem zvědavá zda se mi sirup povede,dělám ho prvně,tak budu doufat,už je láhev ve verandě u okna,aby k ní mohlo i sluníčko;-)
Už jsem kdysi chtěla dělat,ale vždy jsem prošvihla dobu sběru:-8

1 5 6 7 8 9 16

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: sirup z jehličí sirup z mladého jehličí sirup ze smrkového jehličí med z jehličí smrčkový sirup sirup ze smrkového jehličí recept sirup z jehličí recept smrkové špičky recept na sirup z jehličí sirup z borovice recept borovicový sirup recept med z mladého jehličí med ze smrkového jehličí sirup ze smrcku borovicový med recept sirup z mladého jehličí recept med z borovice recept med z smrkového jehličí šťáva ze smrkových větviček smrčkový med

Suroviny: výhonky ze smrkových větviček, cukr krystal, citron bio

TopRecepty.cz

Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j25R