Biftek
Hovězí svíčková je velmi kvalitní a poměrně drahé maso, které si žádá jemné zacházení a přesně odměřený čas přípravy. Na pánvi mu stačí opravdu jen chvilka; není žádoucí maso zcela propéct. S hranolkami a tatarskou omáčkou získáte skvělý oběd.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 194 kJ / 1 002 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 162,40 g |
| Tuky | 39,20 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 360 mg |
| Sodík | 3,64 g |
| Sůl | 8,80 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Svíčkovou nakrájíme na 2–3 cm široké špalíky, které otevřenou dlaní naklepeme. Následně osolíme a opepříme. Pepř vtlačíme do masa, potřeme olivovým olejem a maso dáme na hodinu odležet do ledničky.
Krok 2: Troubu zapneme na 50 °C.
Krok 3: Na rozpálenou pánev nalijeme olej a maso na něm opékáme 3–4 minuty z každé strany. Při této délce pečení dosáhneme propečení medium.
Krok 4: Pak biftek zabalíme do alobalu a necháme 5–10 minut odležet ve vyhřáté troubě.
Krok 5: Podáváme s hranolky nebo opečenými bramborami a tatarskou omáčkou. Můžeme dle chuti doplnit volským okem.
Zveřejněno 3. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Biftek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rgkq
Moje poznámka
Biftek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rgkq
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou naplní
Přidáno před 58 minutami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 1 hodinou
Vánoční košíčky
Přidáno před 2 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 4 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 5 hodinami
Hříbkové carpaccio podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Časově úsporná tvarohovo-jablečná "hraběnka"
SimonkaMona před 5 minutami
Hrníčková bábovka
Silvik85 před 31 minutami
Slepičí polévka s noky
Kajkajak před 1 hodinou
Linecké pudinkové cukroví
Prakva před 2 hodinami
RETRO pudink
radimlaska10 před 2 hodinami
Dýňový koláč
DvorMar před 3 hodinami
Kynutý makový květ
KlaunVG před 3 hodinami
Moučník s pudinkovým krémem
LUCAH před 7 hodinami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 9 hodinami
Tématické fráze:
biftek recept,
biftek,
hovězí biftek,
jak udělat biftek,
recept na biftek,
biftek medium,
recept biftek,
biftek ze svíčkové,
steaky a bifteky recepty,
hovězí biftek recept,
biftek recepty,
bifteky,
jak spravne udelat biftek,
biftek na grilu,
recept na hovězí biftek,
recepty biftek,
jak se dela biftek,
hovězí maso recepty,
hovězí panenka,
jak připravit biftek
Suroviny:
svíčková hovězí,
sůl,
pepř,
olej olivový,
olej
Komentáře (28)
Před prvním použitím je potřeba ji vypálit. Panev vymyjte běžným saponátovým prostředkem na nádobí a horkou vodou. Po umytí pánev vysušte.
Suchou pánev poště na sporák a velmi silně rozehřejte. Až nyní pridejte olej.
Až se olej rozpálí přidejte nahrubo nakrájené plátky syrových brambor s se slupkami. Brambory dobře opečte a pak vyhoďte.
Po skončení železnou kovanou pánev opět umyje a vytřete mastný papírem, aby při skladování nerezla.
Železnou konanou pánev koupíte např. Zde http://www.gastronom.cz/Panev+zelezna+kovana
http://dolcevita.blog.cz/0703/hovezi-steak-beefste...
Biftek = beefsteak = steak...
http://www.trebonskykapr.cz/biftek-z-kapra
Jinak naprosto souhlasím s Elizou, těžká železná pánev co po vložení masa ihned nevychladne. Asi bude v Česku potíž dostat,aso které se flákne na suchou pánev mastí se samo zevnitř. Svíčková je na to podle mne dost suchá a bez oleje to nepůjde. Jen tedy strašně horký, aby se maso co nejrychleji "zatáhlo".
Bodík pro tebe!
Biftek připravit umím (dědictví po dědovi, byl dost proslulý šéfkuchař) a tomuto receptu bych nic nevytýkala, jen dodala maximální rozpálení pánve (nejlépe železné s těžkým dnem), teprve poté přilití oleje (nebo ani ne, pokud je maso v oleji naložené)a ono zmíněné odpočinutí opečeného masa. Většinou by se mělo solit až po opečení, ale úplně nutné to není...
Jendo, bod Tě nemine!!