Vepřové karé ve vlastní šťávě
Vepřové kotlety si většinou spojujeme s představou dobrého, ale ne příliš zdravého řízku. Zkuste si je ale připravit v této, téměř dietní verzi. Zcela jistě budete mile překvapeni a zajisté si na měkoučkém mase pochutnáte.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 587 kJ / 140 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,65 g |
| Tuky | 7,50 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 22 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 9,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové karé nakrájíme na stejně silné plátky cca 1–1,5 cm.
Krok 2: Maso nenaklepáváme. Plátky z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Následně zlehka obalíme v hladké mouce.
Krok 3: Na pánvičku dáme trochu oleje, který rozehřejeme a zprudka v něm opečeme plátky masa z obou stran.
Krok 4: Jakmile jsou opečené, všechny přendáme do pekáče.
Krok 5: Výpek na pánvičce využijeme k opečení oloupané, drobně nakrájené cibule do zlatavé barvy. Na závěr k cibuli přidáme dvě špetky mletého kmínu.
Krok 6: Opečenou cibuli přidáme k masu do pekáče a následně podlijeme vývarem.
Krok 7: Dusíme cca 40 minut, dokud maso není měkké.
Krok 8: Maso poté vyjmeme z pekáče a vydušenou šťávu lehce zahustíme připravenou máslovou jíškou. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Krok 9: Vhodnou přílohou jsou petrželové brambory, rýže, ale i těstoviny.
Zveřejněno 17. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové karé ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gror
Moje poznámka
Vepřové karé ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gror
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 16 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 16 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 16 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 16 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 17 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 19 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 19 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 19 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 20 hodinami
Tématické fráze:
vepřove kare,
vepřové plátky ve vlastní šťávě,
hovězí karé,
veprovy plátek ve vlastní stave,
vepřové karé recepty,
kotleta ve vlastní šťávě,
veprove na stave,
kuřecí karé,
vepřove ve vlastni štavě recept,
vepřové karé - recepty,
kotlety ve vlastni stave,
kare recepty,
vepřová kýta ve vlastní šťávě,
vepřová kotleta ve vlastní štávě,
vepřové karé recept,
veprova pecene ve vlastni stave,
vepřové kotlety ve vlastní šťávě,
vepřové ve vlastní šťávě recepty,
kare maso,
kotleta ve vlasní šťávě
Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti,
cibule,
vývar masový,
jíška máslová,
mouka hladká,
olej,
sůl,
pepř mletý,
kmín mletý
Komentáře (1)