Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalá kachna

Pečená kachna si zaslouží pečlivou přípravu a dostatek času v troubě. Podle tohoto receptu ji upečeme šťavnatou, s křupavou kůrčičkou a velkou spoustou lahodné, husté šťávy. Podáváme ji nejraději ke knedlíkům a zelí.

Hodnocení receptu je 5,0 (104×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 280 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 270 min

280 min (10 min příprava + 270 min tepelná úprava)

11. 5. 2009 16:18

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rebeka rebeka

5. 12. 2010 21:37

dostala jsem tip na tento"pomalý"recept:yes:sice jsem to trochu zmastila:-Dnebo jsem nedala kačenku prsama nahoru:-8ale konečný výsledek byl vážně skvělý:-!:yes:přidávám bodík a foto:-K

makovice

24. 11. 2010 21:12

kamarádka mi podarovala kačenku. Objevila sem recept na pomalé pečení a rozhodla jsem se ho vyzkoušet. V neděli ráno jsem se vzbudila v půl páté. Šoupla jsem káču (osolenou a okmínovanou) do pekáče, přikryla a šoupla do studené trouby. Termostat jsem nastavila na 120 st. a šla si ještě lehnout. Měla jsem obavy, jak to dopadne až se opět vzbudím. Nakonec jsem usnula a vzbudile se po 8. Z kuchyně se linula fantastická vůně a z trouby se ozývalo jemné šumění. Šla jsem do koupelny za ranní hygienou a teprve potom jsem doostala odvahu podívat se do pekáče. Výsledek mě ohromil, kačenka byla dokonalá. Tuk jsem slila, káču dala odpočívat a vrhla se na zelí a knedllíky. Rodina chválila moc. V mrazáku už čeká další pták, budu péct na Štěpána, tentokrát už bez obav. Doporučuju všem,jen se nebojte. Jo, ještě poznámka, pekla jsem celkem 3,5 hod.:yes::-p

janek53 janek53

14. 11. 2010 20:31

Perfektní:yes::yes::yes::-p

Květinka

1. 10. 2010 14:44

Chystám se na ní v sobotu.:-p Jednou jsem jí pekla bylo to v loni na vánoce a povedla se báječně. Všem moc chutnala, tak snad se znovu povede :-p

Ivana79 Ivana79

5. 1. 2010 13:30

Tak sa podarila,pustila veľa šťavy a bola naozaj skvelá:yes::yes:Možno by stačilo piecť o niečo kratšie,mäso sa rozpadávalo,že som ho ledva preložila na teniere:-/ale takú dobrú kačicu som ešte naozaj nejedla:-p11.bod

Bibinka Bibinka

3. 1. 2010 12:22

Ivi, to bych ti opravdu nepřála, aby jsi vyndala černý škvarek, který ani ptáku podobný nebyl:-D:-))už ale vím, čím to bylo-špatnej termostat-teď už by se mi to nejspíš nestalo a pidi na to vzpomínají dodnes jak si pochutnali:-D:-D:-D:-D:-D

Ivana79 Ivana79

3. 1. 2010 11:58

Tak práve vyrábam túto kačicu,len dúfam že nedopadnem ako Bibinka:-SUž mám 2 hod.pečenia za sebou,zatial som odolala pozrieť sa na ňu:-8ale voní nádherne:-p:-*

Hella Hella

2. 1. 2010 09:58

Vybušná, teď jsem si všimla, že jsi sem vložila podstatně hezčí fotky, než jakou jsem tady měla já. Tak jsem tu mojí radši vymazala. Tomu receptu ta tvoje víc sluší :yes:;-)

tejaja tejaja

2. 1. 2010 08:53

Včera som robila túto kačicu a je skutočne výborná. Jednoduchá, neprekorenená, super :yes::yes::yes:
Hella, skutočne si zaslúži veľký bodisko:-D

Irrena Irrena

31. 12. 2009 18:32

Dneska se u nás konala "Pomalá kachna",nastavila jsem si troubu na 4 hodiny (měla jsem cukání se podívat, ale vydržela jsem to).Výsledek byl skvělý, ještě nikdy jsme neměli tak dobrou kachnu,měli jsme k ní chlupaté knedlíky a karamelizované zelí,prostě mňamka!!!!!Posílám bodík.Prostě už asi nikdy nezhubnu.:-p:-p:yes:

vybusna vybusna

29. 9. 2009 14:23

gabi vdaka za info

Gabina

29. 9. 2009 14:17

Výbušná, určitě by to šlo i s husou:yes:

vybusna vybusna

29. 9. 2009 13:15

prosim....myslite ze by tento postup fungoval aj na hus?

maris maris

1. 8. 2009 21:45

vybusna - viz vzkaz :-)

vybusna vybusna

1. 8. 2009 21:34

maris a to bistro florentyna...to je niekde v prahe a tam to takto robia???

1 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kachna recepty pomalé pečení pomale peceni kachny kachna recept kachna recept pomale peceni kachna recepty pomalé pečení kachna recepty kachna recept na kachnu kachna pomalé pečení recepty pomale peceni kachny pomalu pečená kachna kachna v pomalém hrnci kacena pomale peceni jak se pece kachna jak upect kachnu recept kachna kachna pečená 12 hodin pečeni kachny pomalé pečení husy

Suroviny: kachna, sůl, kmín celý, majoránka

TopRecepty.cz

Pomalá kachna

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wjgw