Jablečný bezlepkový závin
Závin, nebo také štrúdl, si můžete vychutnat i bez lepku. Bezlepkové listové těsto seženete ve specializovaných odděleních supermarketů a pak už stačí naplnit jako klasický štrúdl. Dejte si jen pozor při jeho přípravě, v postupu jsou jistá úskalí, ale s tímto receptem to jistě zvládnete.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 175 kJ / 1 476 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,48 g |
| Tuky | 84,07 g |
| Vláknina | 14,20 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 227 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 152,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo, nebo pokrájíme na kostky.
Krok 2: Troubu předehřejeme na 165°C-180°C. Špatně se to odhaduje, bezlepkové těsto rychle vysychá a drobí se, proto je lepší začínat na nižší teplotě.
Krok 3: Vál vysypeme kukuřičným škrobem a rozválíme těsto tak, aby vznikla souvislá placka, co se nebude trhat, asi 3-4 mm tlustá.
Krok 4: Doprostřed placky nakládáme nastrouhaná jablka a posypeme mletou skořicí. Pak z obou stran složíme těsto tak, abychom ho rovnoměrně překryli přes nastrouhaná jablka.
Krok 5: Na pekáč dáme pečící papír, který ještě potřeme olejem (těsto se z něj pak lépe přemístí a netrhá se, nepřipaluje se). Opatrně přeneseme závin na pekáč a potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do vyhřáté trouby.
Krok 6: Pečeme asi 20-25 minut, dokud těsto nezačne zlátnout. Ke konci raději kontrolujeme, protože bezlepkové těsto má tendenci schnout a připalovat se rychleji než klasické.
Krok 7: Po vychladnutí pocukrujeme a podáváme samotné, nebo se zmrzlinou jako zákusek.
Zveřejněno 2. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečný bezlepkový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/43p6
Moje poznámka
Jablečný bezlepkový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/43p6
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 32 minutami
Opilcův kapr
Přidáno před 5 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 12 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 1 hodinou
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 1 hodinou
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 1 hodinou
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 1 hodinou
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 1 hodinou
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 2 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 2 hodinami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 2 hodinami
Medovníkové koule
Dechtochema před 2 hodinami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 2 hodinami
Tématické fráze:
bezlepkovy zavin,
bezlepkový jablečný štrúdl,
bezlepkové recepty,
listové bezlepkové těsto recept,
bezlepkový strudl,
bezlepkové těsto na závin,
babické listové těsto bezlepkové,
bezlepkovy závin recept,
bezlepkový jablkový závin,
bezlepkové záviny,
recept na bezlepkovy zavin,
jablečný závin,
recept na bezlepkový štrůdl,
recept na bezlepkové listové těsto,
bezlepkovy zavin recepty,
jablkový závin bezlepkový,
bezlepkovy zavin s jablky,
bezlepkových zavin,
bezlepkovy listovy závin,
závin bezlepkový
Suroviny:
těsto listové,
cukr krupice,
jablko,
vejce,
olej slunečnicový,
skořice mletá,
škrob kukuřičný
Komentáře (1)