Suroviny
Porce: cca 750 ml
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 454 kJ / 2 499 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,67 g |
Tuky | 124,55 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 286 mg |
Sůl | 0,69 g |
Sacharidy | 194,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Víno se skořicí dáme vařit a necháme ho zredukovat až na 125 ml. Necháme vystydnout a pak ho dáme vychladit do lednice.
Krok 2: Smetanu s mlékem dáme zahřát.
Krok 3: Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny.
Krok 4: Horkou směs smetany a mléka přiléváme slabým pramínkem za stálého šlehání do žloutkové pěny.
Krok 5: Směs přelejeme opět do kastrolu a za stálého míchání necháme lehce zhoustnout. Směs nesmí vařit a neměla by přesáhnout teplotu 80°C. Směs necháme vystydnout a pak ji dáme vychladit do lednice.
Krok 6: Studené víno smícháme s vychlazenou žloutkovou směsí.
Krok 7: Výslednou směs nalijeme do zmrzlinovače, dále postupujeme podle návodu od výrobce.
Hotovou zmrzlinu dáme ztuhnout do mrazáku.
Hotovou zmrzlinu dáme ztuhnout do mrazáku.
Zveřejněno 22. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zmrzlina z červeného vína
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0rgG
Moje poznámka
Zmrzlina z červeného vína
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0rgG
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 5 hodinami
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 15 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno 16. 9. 2025 05:48:45
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové pečené na cibuli
Adams-alena před 7 minutami
Kuřecí maso s houbami
Geressha před 37 minutami
Kuřecí nudličky ve smetanové omáčce
Geressha před 37 minutami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
ZboSy před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
valerie.valkova před 2 hodinami
Rybí filé na špenátosýrovém lůžku s rajčatovou čepicí
Fitulka před 3 hodinami
Halušky s uzeným masem a kysaným zelím
kamilkamil před 4 hodinami
Křampes - staročeská zelná polévka z Vrchoviny
Fitulka před 4 hodinami
Vepřové na způsob golubců
samsi před 6 hodinami
Tématické fráze:
zmrzlina z vína,
zmrzlina s s vínem,
jak udělat zmrzlinu z vina,
jahodová zmrzlina s červeným vínem,
recept z červeného vína,
recepty z červeného vína
Suroviny:
víno červené,
skořice celá,
žloutek,
cukr,
smetana ke šlehání,
mléko plnotučné
Komentáře (4)