Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 503 kJ / 2 749 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,78 g |
Tuky | 86,88 g |
Vláknina | 22,76 g |
Cholesterol | 295 mg |
Sodík | 8,17 g |
Sůl | 20,31 g |
Sacharidy | 408,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Prosátou mouku nasypeme do mísy, utvoříme v ní důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme lžičku cukru a vlažnou vodu a lehce zamícháme s droždím. Necháme na teplém místě stát asi 15 minut, aby nám vykynul kvásek.
Krok 2: Brambory se zakysanou smetanou a olivovým olejem rozmixujeme na hladké pyré. Přidáme ho do mísy k mouce a vykynuté mu kvásku, osolíme a vypracujeme těsto. Je-li třeba, přikápneme ještě trochu vody, ale těsto musí zůstat dost husté.
Přikryjeme ho utěrkou a necháme 20 minut v klidu. Krok 3: Pak ho rozdělíme na 16 částí.
Z každé části vyválíme dva dlouhé válečky tlusté asi 1 cm. Spleteme je dohromady a konce spojíme do věnečku.
Naskládáme je na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Část věnečků můžeme posypat mákem, část sezamem a část strouhaným sýrem. Věnečky necháme ještě 15 minut kynout a potom pečeme při 180°C asi 15-20 minut dozlatova.
Přikryjeme ho utěrkou a necháme 20 minut v klidu. Krok 3: Pak ho rozdělíme na 16 částí.
Z každé části vyválíme dva dlouhé válečky tlusté asi 1 cm. Spleteme je dohromady a konce spojíme do věnečku.
Naskládáme je na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Část věnečků můžeme posypat mákem, část sezamem a část strouhaným sýrem. Věnečky necháme ještě 15 minut kynout a potom pečeme při 180°C asi 15-20 minut dozlatova.
Zveřejněno 14. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové věnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q8O5
Moje poznámka
Bramborové věnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q8O5
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 15 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 1 hodinou
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 7 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 7 hodinami
Krenex
dragomirac před 9 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 9 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 9 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 10 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 10 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 11 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 11 hodinami
Tématické fráze:
bramborovy venecek,
venecky z bramborové kaše,
věnečky recept,
recept na věnečky,
brambory na slano se sezamem
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí,
cukr krupice,
voda,
sůl,
brambory,
smetana zakysaná,
olej olivový,
vejce,
semínka sezamová
Komentáře (8)