Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 484 kJ / 1 311 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 30,60 g | 
| Tuky | 32,70 g | 
| Vláknina | 9,00 g | 
| Cholesterol | 27 mg | 
| Sodík | 8 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 219,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Múku pomaly a trpezlivo na sucho zahrievame a opražíme do bledohneda. Ak máme plyn, použijeme rozptyľovač plynu. Premiešavame a sledujeme farbu. Medzitým si nachystáme vriacu vodu a roztopíme masť.
	Krok 2: Keď je múka bledohnedá, zalejeme vriacou vodou, osolíme, miešame. Dostaneme hmotu podobnú ako keď odpaľujeme cesto. Na nízkej teplote stále spracúvame asi 3 minúty, cesto stmavne a dostaneme husté "cucky", prilejeme masť a ešte chvílu spracúvame.
	Krok 3: Pri slanej verzii pridáme viac soli, servírujeme s osmaženou cibuľou, príp. aj kyslou smotanou.
Pri sladkej verzii posypeme práškovým cukrom a pokvapkáme zohriatym džemom.
Pri sladkej verzii posypeme práškovým cukrom a pokvapkáme zohriatym džemom.
Zveřejněno 1. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Moučný šterc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X9Bk
Moje poznámka
					
				
Moučný šterc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X9Bk
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 8 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 10 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 11 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 11 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 12 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 14 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 14 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 14 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							babčiny recepty, 
						
						
							šterc, 
						
						
							babčiny recepty.cz, 
						
						
							babcinyrecepty, 
						
						
							babčiny recepty.cz., 
						
						
							recept na šterc, 
						
						
							šterc recept, 
						
						
							isterc, 
						
						
							co je sterc, 
						
						
							šterc recepty, 
						
						
							sterc recepty videorecept, 
						
						
							babiřřiny recepty, 
						
						
							recept šterc, 
						
						
							šterc - recepty, 
						
						
							šterc z mouky, 
						
						
							babčiny nejlepší recepty, 
						
						
							recepty babčiny, 
						
						
							milanovy placky, 
						
						
							jak se dělá šterc, 
						
						
							jak se vaří šterc
						
					
						Suroviny:
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							voda, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							sůl, 
						
						
							smetana zakysaná, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							džem
						
					
	
			
	
	
Komentáře (27)
Špagi - tvoji kuchařku bych chtěla mít nebo aspoň číst
Já to milovala s rybízovým a malinovým džemem, bráchové spíš naslano a babka hubovala, proč to musí dělat pro každýho extra - ale udělala
Moc a moc děkuji za připomenutí, hned musím udělat. Fakt musíme mít leccos společného