Dip z pečeného lilku a Nivy

DiiCii Kuchařka:

Studená kuchyně 2 názory

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař
Buďte první a přidejte fotografii
21

Suroviny

lilek
zakysaná smetana
Niva
česnek
sůl
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Lilek pečeme asi půl hodiny při 190 °C , dokud není zcela měkký. Vyndáme ho z trouby a necháme vychladnout.
    Po vychladnutí sundáme slupku, která se po upečení "svléká sama" a vršek lilku.
    Dáme do misky a vidličkou ho rozmícháváme, dokud z něj není "kaše".

  2. Přidáme zakysanou smetanu a smícháme. Posléze přidáme strouhanou Nivu (množství dle chuti) a utřený česnek. Asi zhruba 6 stroužků.

  3. Dle chuti dosolíme, dodáme nivu či česnek a necháme odležet v lednici.

Poznámka

Chutná skvěle ke steaku či pouze jako pomazánka na pečivo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Dip z pečeného lilku a Nivy

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo