Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dip z pečeného lilku a Nivy

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

DiiCii DiiCii

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Lilek pečeme asi půl hodiny při 190 °C , dokud není zcela měkký. Vyndáme ho z trouby a necháme vychladnout.
Po vychladnutí sundáme slupku, která se po upečení "svléká sama" a vršek lilku.
Dáme do misky a vidličkou ho rozmícháváme, dokud z něj není "kaše". Krok 2: Přidáme zakysanou smetanu a smícháme. Posléze přidáme strouhanou Nivu (množství dle chuti) a utřený česnek. Asi zhruba 6 stroužků. Krok 3: Dle chuti dosolíme, dodáme nivu či česnek a necháme odležet v lednici.

Zveřejněno 12. 10. 2016

Poznámka autorky DiiCii

Chutná skvěle ke steaku či pouze jako pomazánka na pečivo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dip z pečeného lilku a Nivy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/og4A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dip z pečeného lilku a Nivy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/og4A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
dip z nivy, dip s nivou, dip z pečeného lilku, dip s nivy, pomazánka z lilku s fetou, dip s nivou a jogurtem, lilek dip, lilek s nivou, pečený lilek s nivou v troubě, pečeme z nivy, lilek niva, pečený lilek s hráškem, dip z nivy a lilku, pečený česenek dip, dip z pečeného česneku, dip niva

Suroviny:
lilek, smetana zakysaná, sýr niva, česnek, sůl

Přidat fotografie receptu