Kynutý nekynutý rebarborový koláč
Koláč z tenké vrstvy těsta pokrytý tvarohovou či makovou náplní nebo ovocem a zasypaný bohatou vrstvou žmolenky vám jistě zachutná. Náplň můžete zvolit dle své chuti. Příprava není složitá a navíc nemusíte čekat na kynutí těsta.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 15 532 kJ / 3 712 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,96 g |
Tuky | 178,09 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 487 mg |
Sodík | 991 mg |
Sůl | 2,38 g |
Sacharidy | 430,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Koláč na fotce je ze čtvrt dávky - potřený je jedním tvarohem smíchaným s půlkou zakysanky a cukrem, pokladený ovocem a žmolenkou. Z poloviční dávky těsta jsou 3 velké plechy koláčků, ze čtvrt dávky (tam dávám jen 1 vejce a žloutek už ne) 1 koláč do kulaté formy - průměr 31 cm, nebo 1 a 1/2 velkého plechu koláčků.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 5. 2009 16:46
Mirčo, tak tohle těsto se mmi moc líbí u nás je kynuté v oblibě víc než všechny dorty a jiné moučníčky takže až já to budu dělat, tak z žádné 1/4 dávky, ale rovnou z dvojité dávky, z 1 kg mouky. a máš ode mě velkýho bodíka
28. 5. 2009 21:35
Miruš, ty jsi moje zlatíčko, to je supééér! Abych nedopadla, jak dnes s chlebem, co jsem pekla, skončil v koši, ale to nevadí. Dííky moc. No, jinak by mi to vypočítala pipre, ale pak by zas třeba chtěla ochutnat a nevím, jestli by něco zbylo
28. 5. 2009 21:28
JanoRtak už to tam máš rozpočítané černé na bílém,abys ses nemohla vymlouvat(myslím to ve srandě) proč jsi ho neupekla.Pipretak a teď stačí až Jana upeče a můžeš ochutnatJo a plus je dobrý,ale ten řádto by bylo něco.Díky za bodíky
28. 5. 2009 18:55
Tak to je senzační koláč!! Jak já bych se do něho s chutí zakousla Rebarborový koláč! Co mi to Mirčo děláš? Velký bodík
28. 5. 2009 15:36
No, ty jedna a teď, abych tady počítala, kolik je z půl kila čtvrt čtvrt droždí, bych snad nějak utrefila, bože, jsem takový de.. na tu matikua když řeknu příteli, zas bude mít ze mne ohromnou srandu. No, ale mám jen jeden takový plech kulatý, ještě z pizy od zetě. Snad se s tím nějak poperu, mám i nějaké jahody, rebarboru, možná i maliny v mražáku a vlastně i tvaroh A já ti uděluji...řád zlaté vařešky, Miruš, anebo, víš co? Stačí plus?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 9 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 10 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 12 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 15 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 15 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Luciksch uvařil před 1 hodinou
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 1 hodinou
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 2 hodinami
Nadýchaný mrkvový dort
Mlsani uvařila před 2 hodinami
Špenátové lasagne s kuřecím masem
Alexandra1 uvařila před 2 hodinami
Hummus pomazánka
annasmitkova uvařila před 3 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Moanka uvařila před 3 hodinami
Rajská omáčka
Fleep uvařila před 3 hodinami
Mandarinkový koláč s drobenkou
Redpelikan uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rebarborové koláče a buchty připravujeme z jarní vydatné úrody. Podle oblíbených receptů se nám určitě povedou
Upekli jsme rebarborový koláč podle 100 let starého receptu od „Sandtnerky“: Starý návod slavné kuchařky skvěle funguje dodnes
Kecaný koláč, tzv. podmokelský, pochází z Děčína. Víte, jak se připravuje a čím se plní?
Další recepty
Tématické fráze: rebarborový koláč nejlepší rebarborový koláč kynutý rebarborový koláč s tvarohem rebarborový koláč recept rebarbora recepty rebarborový koláč na plech rebarborový koláč s tvarohem kynutý koláč kynutý koláč s tvarohem a rebarborou nekynutý meruňkový koláč kynuté koláče nejlepší koláč z rebarbory nejlepší recept na rebarborový koláč rebarborový táč rebarborový koláč s tvarohem a rebarborou nekynutý koláč na plech recept na rebarborový koláč kynuty kolac bez kynuti táč s rebarborou meruňkový táč nekynuty
Suroviny: mouka hladká, tuk hera, cukr, vejce, žloutek, droždí čerstvé, mléko, sůl, bílek, mouka hrubá, cukr krupice, máslo, marmeláda, rebarbora
Kynutý nekynutý rebarborový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bg7n
50 názorů