 
	
		
Utopené řízky
Vepřové řízky mají tendenci být tužší, zejména ty z krkovice nebo kotlety. Nezkušené kuchařky to může odradit, ale nebojte se. Máme pro vás recept na utopené řízky, které se po usmažení dopékají v troubě, zalité vývarem. Díky tomu jsou krásně měkkoučké a šťavnaté.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 121 kJ / 29 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 1,36 g | 
| Tuky | 2,00 g | 
| Vláknina | 0,05 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 339 mg | 
| Sůl | 0,91 g | 
| Sacharidy | 1,36 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Řízky naklepeme a osolíme z obou stran. Řízky obalíme naruby, tudíž nejprve obalujeme ve strouhance, poté v rozšlehaném vajíčku a pak v hladké mouce.
	Krok 2: Řízky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Osmažené řízky dáme ihned do pekáčku, zalijeme vývarem a na každý řízek dáme plátek anglické slaniny a plátek másla.
	Krok 3: Pečeme v troubě na 180 °C asi 30-40 minut, až řízky natáhnou vývar, ale ten i pak na pekáčku zůstane.
	Krok 4: Když jsou řízky měkké, přendáme je do čistého pekáčku, přikryjeme alobalem a necháme chvíli dojít. Řízky jsou šťavnaté, měkoučké a hlavně vynikající.
Zveřejněno 7. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Utopené řízky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k5Nr
Moje poznámka
					 
				
Utopené řízky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k5Nr
Nejnovější recepty
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 18 hodinami
	
			 
	
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 18 hodinami
	
			 
	
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 19 hodinami
	
			 
	
Salát se smažákem
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 7 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 7 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 8 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 9 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 9 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 9 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 9 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 10 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 10 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 10 hodinami
						Tématické fráze:
						
							veprove rizky mekoucke, 
						
						
							utopený řízek, 
						
						
							rizky v masoxu, 
						
						
							řízky, 
						
						
							recepty na řízky, 
						
						
							řízky naruby, 
						
						
							mokre řizky, 
						
						
							řízek na ruby postup, 
						
						
							řízky recepty, 
						
						
							aby byly řízky měkké, 
						
						
							recepty řízky, 
						
						
							řízky recept, 
						
						
							řízky na masoxu, 
						
						
							řízky v bujónu, 
						
						
							luxusní řízky, 
						
						
							postup obalování řízků, 
						
						
							mekoucke rizky, 
						
						
							utopený řízek recept, 
						
						
							utopené kotlety, 
						
						
							řízek v masoxu
						
					
						Suroviny:
						
							krkovice vepřová, 
						
						
							bujón, 
						
						
							voda, 
						
						
							strouhanka, 
						
						
							vejce, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							olej, 
						
						
							slanina anglická, 
						
						
							máslo
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
	 
	 
	 
	 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (54)
Jana Remkova: