 
		
Suroviny
Porce: 5 - 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 968 kJ / 470 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 12,70 g | 
| Tuky | 2,15 g | 
| Vláknina | 21,64 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 334 mg | 
| Sůl | 0,50 g | 
| Sacharidy | 91,60 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Na oleji osmažíme cibulku, do které přidáme nahrubo nastrouhanou řepu (lze použít syrovou či předvařenou), necháme chviličku restovat, přidáme rajčatový protlak (nebo loupaná rajčata), zalijeme vývarem, přidáme ocet přikryjeme pokličkou a necháme cca15 - 20 minut vařit.
	Krok 2: Po uplynutí doby vaření polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme prolisovaný  česnek, provensálské koření (není podmínkou, ale nám to tak chutná), bazalku, sůl a pepř dle chuti a necháme cca 5 minut povařit.
	Krok 3: Pro zjemňení chuti polévky můžeme přidat zakysanou smetanu. Já osobně dávám zakysanky jen půl kelímku, t.j.125 g.
	Krok 4: Poté ještě jednou krátce promixujeme, aby nám zakysanka neudělala hrudičky a můžeme podávat.
Já přidávám do polévky na talíři pár kapek dýňového oleje, můžete i zakysanku, pokud to máte rádi.
Já přidávám do polévky na talíři pár kapek dýňového oleje, můžete i zakysanku, pokud to máte rádi.
Zveřejněno 9. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Polévka z červené řepy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RvJK
Moje poznámka
					 
				
Polévka z červené řepy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RvJK
Nejnovější recepty
	
			 
	
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 8 hodinami
	
			 
	
Nejlepší langoše
Přidáno před 8 hodinami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
Losos na másle
Kajkajak před 20 minutami
	
			 
	
	
Chutné vafle
Kolibinka před 1 hodinou
	
			 
	
	
Rajská omáčka
prichystalr před 1 hodinou
	
			 
	
	
Pečená krkovička
[email protected] před 2 hodinami
	
			 
	
	
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 3 hodinami
	
			 
	
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 4 hodinami
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 7 hodinami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 7 hodinami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 8 hodinami
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							polévka z červené repy, 
						
						
							polévka z červené řepy s rajčaty, 
						
						
							polévka z červené řepy recept, 
						
						
							polévka z červené řepy a rajčat, 
						
						
							polévka z červené řepy a rajčaty, 
						
						
							polévka s červené řepy, 
						
						
							polévka z řepy, 
						
						
							polevka z cer repy, 
						
						
							polévky červený praha repy, 
						
						
							polévka řepa rajčatový protlak, 
						
						
							polívka z repy, 
						
						
							polívka z červené řepy, 
						
						
							polevka z červené řepy syrové, 
						
						
							polévka z červené řepy a rajčata, 
						
						
							protlak z cervene repy, 
						
						
							recepty z červené řepy, 
						
						
							rajcatova polévka s červenou repou, 
						
						
							polévka z červené praha řepy, 
						
						
							recepty na polivky z červené řepy, 
						
						
							polevka z cer.repy
						
					
						Suroviny:
						
							řepa červená, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							protlak rajčatový, 
						
						
							vývar zeleninový, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							balsamico, 
						
						
							cukr, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							koření provensálské, 
						
						
							bazalka čerstvá, 
						
						
							smetana zakysaná
						
					
 
	 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
	 
	 
 
 
Komentáře (4)