Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 188 kJ / 1 718 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,71 g |
| Tuky | 48,00 g |
| Vláknina | 10,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 15 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 278,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem přichystáme bigu – ve vodě rozpustíme droždí, přidáme mouky a uhněteme opravdu husté těsto. Zakryté ho necháme asi 3 hodiny v teple, pak uložíme na noc do lednice.
Krok 2: Dvě hodiny před zaděláváním těsta vytáhneme bigu z lednice, aby se trochu ohřála. Zároveň jsem do nachystané semoliny nalila téměř všechnu vodu a promísila, aby mohla proběhnout autolýza. Tu trošku vody, která zůstala stranou (stačí 3 lžíce), jsem pak použila na rozmíchání droždí.
Krok 3: Bigu v míse roztrháme, přidáme zbytek surovin včetně namočené mouky a ve vodě rozmíchaného droždí a uhněteme pevné těsto. Zakryté utěrkou ho necháme asi dvě hodiny kynout, pak vyndáme na pomoučený vál, propracujeme a rozdělíme na čtyři díly = čtyři chleby.
Krok 4: Z každého dílu uděláme bulku a necháme je asi 20 minut odpočinout. Pak bulky rozválíme na 60-70 cm dlouhé prameny, které svineme buď do tvaru očí nebo mafaldy – uděláme vlnkovatého hada, kterému volný konec přehodíme přes „hřbet“ a zasuneme pod těsto.
Krok 5: Všchny čtyři chleby uložíme na velký plech, dobře potřeme vodou, hustě zasypeme sezamem, zakryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout.
Pak chleby zastříkáme vodou a upečeme v dobře vyhřáté troubě, pokud máme, na kameni. (230°C/20 min, pak zeslabit na 170°C a dopéct – asi 20-25 minut)
Pak chleby zastříkáme vodou a upečeme v dobře vyhřáté troubě, pokud máme, na kameni. (230°C/20 min, pak zeslabit na 170°C a dopéct – asi 20-25 minut)
Zveřejněno 10. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pane siciliano (chléb ze Sicilie)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7q0r
Moje poznámka
Pane siciliano (chléb ze Sicilie)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7q0r
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 13 hodinami
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 18 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 18 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banana bread - banánový chlebíček
Fuxinnka před 1 hodinou
Nebeský koláč
Janja před 12 hodinami
Domácí kmínový chleba
BarboraEis před 13 hodinami
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 13 hodinami
Pizza šneky
Kajkajak před 14 hodinami
Mléčná polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 15 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 15 hodinami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 15 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 15 hodinami
Tématické fráze:
chléb pane semolina,
sicilský chléb,
recept na chléb ze semolíny,
recepty ze semolino mouky,
chleba ze semoliny,
chleba zadelavany bigem,
domácí chléb ze semoliny,
hléb pane semolina,
chléb ze semolinové bez mouky,
chléb s bigou,
semolinový chléb,
chleb ze semolina,
sicilska mafalda,
pane semolino chléb,
recept na sicilský chleba,
chléb pane,
semolinový chlěb recept,
chléb ze semoliny,
chleb z semoliny recept,
chleba s bigou
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
droždí,
voda,
sůl,
med,
olej olivový,
droždí
Komentáře (7)
Je to kousek krásné a moc dobré "exotiky" na stole