Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 822 kJ / 5 216 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,10 g |
| Tuky | 316,95 g |
| Vláknina | 18,75 g |
| Cholesterol | 1,49 g |
| Sodík | 1,18 g |
| Sůl | 3,75 g |
| Sacharidy | 474,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Viz. obrázek č. 1 - Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhé pěny. Cukr se žloutky vyšleháme do nadýchané pěny, až skoro zbělá a pak přidáme po lžících horkou vodu, každou zašleháme.
Krok 2: Viz. obrázek č. 2 - Rozpustíme máslovou Heru v mikrovlnce na 700 W cca 45 sekund. Máslo přidáme k vyšlehaným žloutkům s cukrem, přidáme obě mouky s kypřícím práškem a opět zašleháme. Vyšlehané bílky opatrně vmícháme do těsta vařečkou.
Krok 3: Viz. obrázek č. 3 - Předejhřejeme troubu na 150°C. Formu srdce vyložíme pečícím papírem. Těsto rozetřeme do formy tak, že se snažíme navýšit spíše k okrajům než do středu, aby při pečení střed nevypoukl. Dáme do trouby na 40 minut na 150°C.
Krok 4: Viz. obrázek č. 4 - Po upečení necháme korpus vychladnout a mezitím připravíme krém. Vyšleháme mascarpone s cukrem a tvarohem. Zvlášť vyšleháme šlehačku, kterou opatrně vmícháme do krému. Krém rozdělíme na polovinu a do jedné poloviny dáme cca 5 ks jahod pokrájených na malé kousky.
Krok 5: Viz. obrázek č. 5, 6 a další - Korpus rozkrojíme na 3 pláty. Každý potřeme marmeládou a krémem s jahodami. Boky a vrch potřeme krémem bez kousků jahod. Na závěr vrch poklademe jahodami. Připravíme želatinu dle návodu a potíráme štětcem jahody želatinou (můžete opakovat i 3 x). Nechte v ledničce vychladit.
Zveřejněno 15. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové srdce z celozrnné mouky s krémem mascarpone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mW9r
Moje poznámka
Jahodové srdce z celozrnné mouky s krémem mascarpone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mW9r
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 5 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 9 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 11 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 50 minutami
Medvědí tlapky
hoopoo před 53 minutami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 59 minutami
Banánky ze strojku
Vilik před 1 hodinou
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 1 hodinou
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 4 hodinami
Konfitovaná hovězí líčka
JanSmola před 4 hodinami
Tématické fráze:
krém z mascarpone tvarohu a šlehačky,
celozrnny dort s mascarpone,
mrkvový dort s mascarpone celozrnné mouky,
krem tvaroh mascarpone dort ze špaldové mouky,
jahodové muffiny z celozrnné mouky,
dort s mascarpone kremem,
srdce dort s mascarpone,
korpus s mascarpone jahodami a želatinou,
aby se dort nevypoukl při pečení,
piškotovy dort z celozrnné mouky,
mascarpone s jahodami bez mouky,
krém z maskarpone recept,
jahodovo tvarohový krém do dortu z mascarpone,
jahodové recepty z mascarpone,
jahodové recepty z mascarpone,
mascarpone,
celozrnny dort s mscarpone,
muffiny z celozrne mouky s jahodama,
mascarpone spaldova mouka,
recepty z mascarpone
Suroviny:
vejce,
tuk hera,
mouka polohrubá,
mouka celozrnná,
cukr moučkový,
voda,
prášek do pečiva,
sůl,
mascarpone,
šlehačka,
tvaroh,
cukr moučkový,
jahody,
jahodová marmeláda,
želatina
Komentáře (1)