Cikánské řízky od Krkovičky
Suroviny
Porce: 3-4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 272 kJ / 1 499 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,65 g |
Tuky | 72,61 g |
Vláknina | 3,86 g |
Cholesterol | 1,26 g |
Sodík | 1,74 g |
Sůl | 4,20 g |
Sacharidy | 78,80 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 10. 2017 18:14
Jsem Rom ani nevim že je tolik receptu na řizek,,,,
13. 10. 2017 18:13
Jsem Rom ani nevim že je tolik receptu na řizek,,,,
28. 7. 2017 19:32
No to je přece "Hadí maso" :D Ale to se ještě na pánvi roztrhá. Veliká mňamka, vařím často :D
14. 4. 2017 13:02
7. 4. 2017 11:48
Dajda: Na Slovensku cigánska pečienka je obľúbená pochúťka rýchleho občerstvenia, na trhoch a pod. Ide o bravčové mäso, plátky, obyčajne z krkovičky. Osolené, okorenené, ocesnakované a opečené na masti. Podáva sa v žemli. S českým cikánským řízkem nemá nič spoločného - ak odmyslíme základnú surovinu a používame na cikánský řízek mäso bravčové. Žiadne nakladanie do vajca, škrobu, korenín tam nie je.
7. 4. 2017 10:32
Dajda: Je pravda že tu je několik takových receptů, jen každý se malinko v něčem liší. Cikánský řízek vznikl kdysi dávno a odstupem času se stále upravoval a upravoval až vznikl např. tento, název zůstal. Tatarák byl taky jen jeden a dnes je jich mnoho druhů např. zeleninový, lososový, už i dokonce tvarůžkový a mnoho dalších. Tak se nad takovou maličkostí ani nepozastavuji.
7. 4. 2017 05:45
Dobrý recept (který tu už je mimochodem několikrát), ale nevím, proč tuhle úpravu masa, kde se přidávají pochutiny, které patří spíše do asijské kuchyně, nazývat cikánským řízkem. Cikánský řízek (nebo spíše rezeň) je označení pokrmu, který se dříve nabízel na Slovensku při různých veřejných akcích podobně jako v Čechách párky. To mi asi potvrdí naše slovenské kuchařinky.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečená brokolice s bramborami, sýrem a smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Tarhoňa s krevetami, hráškem a sušenými rajčaty
Přidáno před 14 hodinami
Banánové poháry s ořechy
Přidáno před 17 hodinami
Domácí zmrzlina dvou chutí
Přidáno před 19 hodinami
Křupavé hot dogy
Přidáno 27. 5. 2024 08:30
Čočkorýže s cibulkou na slanině
Přidáno 27. 5. 2024 07:56
Právě bylo uvařeno:
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Bramborová polévka od babičky
Noe_tvori uvařila před 5 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
TerezaD uvařila před 7 hodinami
Srbské žebírko
Kristinaaa uvařila před 8 hodinami
Gnocchi zapečené se špenátem a třemi druhy sýrů
jirikarpisek uvařila před 8 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Lucie1001 uvařila před 9 hodinami
Jablečný linecký koláč
PunkyLucik uvařil před 9 hodinami
Borůvkový drobenkový koláč-šup-šup
PunkyLucik uvařila před 9 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Linea uvařil před 10 hodinami
Křupavé vepřové kolínko
kiwi40 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Pět způsobů, jak využít ředkvičky: Křupejte je v salátu, v pomazánce, uvařte je v polévce, upečte či osmažte
Pestré využití citrónů v kuchyni. Od polevy až po citrónovou šťávu
Další recepty
Tématické fráze: řízky z krkovičky řízky z krkovice rizek z krkovice cikánský řízek uprava krkovicky cikánské řízky řizek z krkovičky cikánský řízek recept 5ízky z z krkovice rizky s krkovice falešný řízek z krkovičky krkovička ako řízek cikánský řízek z mletého masa řízek s krkovice cikanska pecienka recept na úpravu krkovičky řízky s krkovičky cikanske pl ciganska krkovice jak na řízky z krkovičky
Suroviny: prsa kuřecí, solamyl, mouka hladká, olej, vejce, pepř mletý, paprika sušená sladká, koření kari, hořčice, omáčka sojová, omáčka worcesterová, pórek
Cikánské řízky od Krkovičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kWqr
7 názorů