Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 331 kJ / 2 469 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 174,20 g |
| Tuky | 93,35 g |
| Vláknina | 55,88 g |
| Cholesterol | 1,05 g |
| Sodík | 1,58 g |
| Sůl | 3,43 g |
| Sacharidy | 213,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: POSTUP salát:
Brambory uvařte doměkka ve slupce a ještě horké se je pokuste oloupat.
Je důležité, aby brambory byly při přípravě ještě teplé. Nakrájejte je na cca 0,5 cm plátky do mísy a zalijte je postupně vývarem.
Ten by se měl všechen do brambor vsáknout. Krok 2: Poté přidejte na jemná půlkolečka nakrájenou cibuli, trochu jarní cibulky, podle chuti dosolte, přilijte postupně ocet (nejprve po troškách a ochutnejte, jak vám bude kyselost vyhovovat), olej a opepřete čerstvě namletým pepřem.
Dobře promíchejte. Salát můžete podávat vlažný, ale nám více vyhovuje vychlazený a odležený. Po odležení se může stát, že budete muset ještě trochu dochutit, brambory hodně chuti pojmou. Krok 3: POSTUP řízečky:
Prsíčka a cibuli nakrájíme na nudličky, osolíme je a opeříme. V misce rozmícháme vejce a přidáme do toho postupně papriku, kari, sójovou omáčku a nakrájenou bazalku.
Nakrájená prsa touto směsí zalijeme, promícháme a dáme na tři hodiny do lednice, (může se to připravit už den předem). Krok 4: Předtím, nežli budeme vytvářet placičky ze směsi, tak zahustíme škrobem, dokud se z toho nebude dát vytvořit v ruce placička.
Pak už jen smažíme na pánvi po obou stranách 10 minut na mírném ohni a můžete servírovat k salátu :).
Brambory uvařte doměkka ve slupce a ještě horké se je pokuste oloupat.
Je důležité, aby brambory byly při přípravě ještě teplé. Nakrájejte je na cca 0,5 cm plátky do mísy a zalijte je postupně vývarem.
Ten by se měl všechen do brambor vsáknout. Krok 2: Poté přidejte na jemná půlkolečka nakrájenou cibuli, trochu jarní cibulky, podle chuti dosolte, přilijte postupně ocet (nejprve po troškách a ochutnejte, jak vám bude kyselost vyhovovat), olej a opepřete čerstvě namletým pepřem.
Dobře promíchejte. Salát můžete podávat vlažný, ale nám více vyhovuje vychlazený a odležený. Po odležení se může stát, že budete muset ještě trochu dochutit, brambory hodně chuti pojmou. Krok 3: POSTUP řízečky:
Prsíčka a cibuli nakrájíme na nudličky, osolíme je a opeříme. V misce rozmícháme vejce a přidáme do toho postupně papriku, kari, sójovou omáčku a nakrájenou bazalku.
Nakrájená prsa touto směsí zalijeme, promícháme a dáme na tři hodiny do lednice, (může se to připravit už den předem). Krok 4: Předtím, nežli budeme vytvářet placičky ze směsi, tak zahustíme škrobem, dokud se z toho nebude dát vytvořit v ruce placička.
Pak už jen smažíme na pánvi po obou stranách 10 minut na mírném ohni a můžete servírovat k salátu :).
Zveřejněno 23. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cikánské řízečky s vídeňským bramborovým salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JGxy
Moje poznámka
Cikánské řízečky s vídeňským bramborovým salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JGxy
Nejnovější recepty
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 9 hodinami
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 10 hodinami
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 12 hodinami
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 12 hodinami
Nejlepší langoše
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Losos na másle
Kajkajak před 4 hodinami
Chutné vafle
Kolibinka před 5 hodinami
Rajská omáčka
prichystalr před 6 hodinami
Pečená krkovička
[email protected] před 6 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 7 hodinami
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 11 hodinami
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 11 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 12 hodinami
Buchta bez vajec
DenaS před 13 hodinami
Suroviny:
brambory typ a,
cibule červená,
cibulka jarní,
vývar masový,
olej rostlinný,
sůl,
pepř mletý,
prsa kuřecí,
cibule,
vejce,
paprika sušená sladká,
koření kari,
omáčka sojová,
bazalka čerstvá,
škrob
Komentáře (1)