Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 331 kJ / 2 469 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 174,20 g |
Tuky | 93,35 g |
Vláknina | 55,88 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 1,58 g |
Sůl | 3,43 g |
Sacharidy | 213,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: POSTUP salát:
Brambory uvařte doměkka ve slupce a ještě horké se je pokuste oloupat.
Je důležité, aby brambory byly při přípravě ještě teplé. Nakrájejte je na cca 0,5 cm plátky do mísy a zalijte je postupně vývarem.
Ten by se měl všechen do brambor vsáknout. Krok 2: Poté přidejte na jemná půlkolečka nakrájenou cibuli, trochu jarní cibulky, podle chuti dosolte, přilijte postupně ocet (nejprve po troškách a ochutnejte, jak vám bude kyselost vyhovovat), olej a opepřete čerstvě namletým pepřem.
Dobře promíchejte. Salát můžete podávat vlažný, ale nám více vyhovuje vychlazený a odležený. Po odležení se může stát, že budete muset ještě trochu dochutit, brambory hodně chuti pojmou. Krok 3: POSTUP řízečky:
Prsíčka a cibuli nakrájíme na nudličky, osolíme je a opeříme. V misce rozmícháme vejce a přidáme do toho postupně papriku, kari, sójovou omáčku a nakrájenou bazalku.
Nakrájená prsa touto směsí zalijeme, promícháme a dáme na tři hodiny do lednice, (může se to připravit už den předem). Krok 4: Předtím, nežli budeme vytvářet placičky ze směsi, tak zahustíme škrobem, dokud se z toho nebude dát vytvořit v ruce placička.
Pak už jen smažíme na pánvi po obou stranách 10 minut na mírném ohni a můžete servírovat k salátu :).
Brambory uvařte doměkka ve slupce a ještě horké se je pokuste oloupat.
Je důležité, aby brambory byly při přípravě ještě teplé. Nakrájejte je na cca 0,5 cm plátky do mísy a zalijte je postupně vývarem.
Ten by se měl všechen do brambor vsáknout. Krok 2: Poté přidejte na jemná půlkolečka nakrájenou cibuli, trochu jarní cibulky, podle chuti dosolte, přilijte postupně ocet (nejprve po troškách a ochutnejte, jak vám bude kyselost vyhovovat), olej a opepřete čerstvě namletým pepřem.
Dobře promíchejte. Salát můžete podávat vlažný, ale nám více vyhovuje vychlazený a odležený. Po odležení se může stát, že budete muset ještě trochu dochutit, brambory hodně chuti pojmou. Krok 3: POSTUP řízečky:
Prsíčka a cibuli nakrájíme na nudličky, osolíme je a opeříme. V misce rozmícháme vejce a přidáme do toho postupně papriku, kari, sójovou omáčku a nakrájenou bazalku.
Nakrájená prsa touto směsí zalijeme, promícháme a dáme na tři hodiny do lednice, (může se to připravit už den předem). Krok 4: Předtím, nežli budeme vytvářet placičky ze směsi, tak zahustíme škrobem, dokud se z toho nebude dát vytvořit v ruce placička.
Pak už jen smažíme na pánvi po obou stranách 10 minut na mírném ohni a můžete servírovat k salátu :).
Zveřejněno 23. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cikánské řízečky s vídeňským bramborovým salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JGxy
Moje poznámka
Cikánské řízečky s vídeňským bramborovým salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JGxy
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 8 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 10 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 11 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 11 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 10 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 10 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 11 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 11 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 11 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 12 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 13 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 14 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 14 hodinami
Suroviny:
brambory typ a,
cibule červená,
cibulka jarní,
vývar masový,
olej rostlinný,
sůl,
pepř mletý,
prsa kuřecí,
cibule,
vejce,
paprika sušená sladká,
koření kari,
omáčka sojová,
bazalka čerstvá,
škrob
Komentáře (1)