Velikonoční mazanec
Čerstvý a voňavý, na povrchu s kůrčičkou a uvnitř jemný jako samet. To je přesně tento sváteční mazanec. Z uvedených surovin připravíte dva krásné bochánky, takže jeden můžete třeba darovat blízkým na sváteční snídani.
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 11 870 kJ / 2 837 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,58 g |
Tuky | 61,75 g |
Vláknina | 20,12 g |
Cholesterol | 213 mg |
Sodík | 584 mg |
Sůl | 1,39 g |
Sacharidy | 491,68 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/velikonocni-mazanec/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 4. 2020 17:45
Veronika.Hrozna: střihnout až po pomazání před pečením
12. 4. 2020 17:38
Eja57: Ani se mi nezdálo! Můžeš mít pravdu. Teď už necouvnu, dala jsem mazance na plech a teď přemýšlím, jestli sypat mandlovými lupínky, aby mi to neshořelo zvrchu i s mandlemi. Střihnout teď do kříže, nebo až před pečením? Přidávám fotku na plechu.
12. 4. 2020 17:30
Veronika.Hrozna: udělej mazance, nech je ještě tak hodinku nakynout a šup do trouby.... a uvidíš, teď už nic nevymyslíš....těch 20 minut hákem robota mi přijde skoro moc...
12. 4. 2020 16:59
magdalenka: Podívej se v takovém stavu, to je teď , mám to už promísit ? Kyne to hrozně pomalu, od půl jedné!
12. 4. 2020 16:23
magdalenka: To je nedorozumění, já se jen ptala, jestli to má být řídké, polotuhé, nebo tuhé.
12. 4. 2020 15:47
Veronika.Hrozna: ja neviem, nevidím k tebe... najprv píšeš, že je to tuhé, potom riedke...
Ja keď robím niečo od Cat, vždy je výsledok 100%.
Ja keď robím niečo od Cat, vždy je výsledok 100%.
12. 4. 2020 15:22
magdalenka: ano, je to špatně? Fakt toho byla půlka mísy.
12. 4. 2020 13:33
Veronika.Hrozna: omládek zo 130 g múky si mala naplnenú polovicu misy robota???
12. 4. 2020 13:10
cathleen: Omládek nakynul, byly na povrchu bublinky, očka asi o průměru 4 mm, bylo to takové řídké konzistence. A bylo toho půl velké mísy od robota. Takže , dle mého, asi jo! Přidala jsem ostatní suroviny, včetně vykoupaných rozinek a nechala hák, dělat svoji práci. Mísilo se to dlouho, asi 20 minut. Pak jsem z toho udělala kouli a přeložila do druhé mísy od robota, kterou jsem vymazala olejem , aby se mi nic nepřilepilo. Teď je to v kuchyni pod utěrkou a kyne. Teda tváří se, že bude kynout! Píchla sem do něj prstíkem a honem se vracelo. Po nakynutí vyklopit na pomoučený vál a promísit , natahovat a vytvarovat ? Jak dlouho, mám mísit, jen co se vykoulí koule ?
12. 4. 2020 11:44
Veronika.Hrozna: no, tak už se dostávám k dotazu pozdě, omládek musí být nakynutý. Nevím, jak jsi to odvažovala, ale omládej je jako trochu řidší těsto...vykynul ti pěkně
12. 4. 2020 10:22
cathleen: Mě vzniklo z toho omládku tuhé těsto, které nejde dobře rozmíchat , mám přidat pár kapek vody? Jakou to má mít konzistenci tekutou, polotuhou, nebo tuhou?
Mohu vykoupat rozinky v rumu, nakyne to?
Musí být Hera, nebo stačí máslo?
Mohu vykoupat rozinky v rumu, nakyne to?
Musí být Hera, nebo stačí máslo?
12. 4. 2020 08:42
Maryje: díky!
11. 4. 2020 21:17
Připojuji se ke chvále receptu. S těstem se velice dobře pracuje, krásně voní a znamenitě chutná (ostatně jako všechny vaše recepty, které jsem vyzkoušela, včetně kvasových). Děkuji a přeji krásné Velikonoce
11. 4. 2020 19:27
zlatovlaska, Jenda1: děkuji Vám oběma, mám z toho radost
11. 4. 2020 16:50
Ivuš, já ten recept používám třetím rokem, je skvělý. Podle tohoto receptu dělávám i dvě vánočky (pletu ze šesti pramenů).
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 3 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 12 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 17 minutami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 1 hodinou
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 4 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 4 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 5 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 5 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 6 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 6 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 7 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vyzkoušeli jsme velikonoční drchanice: Vláčné cukroví smažené v oleji chutná fantasticky a hotové je raz dva!
5 nápadů, jak využít zbytky po Velikonocích: Z beránka připravte kuličky cake pops nebo pohár trifle, z mazance chlebový pudink
Jaké jsou tradiční velikonoční dobroty? Je libo jehněčí pečínku, šoldru nebo vaječný sýr ve tvaru hrudky?
Další recepty
Tématické fráze: velikonoční mazanec top recepty velikonoční mazanec recept mazanec velikonoční pekarnomanie mazanec recept na velikonoční nadýchaný mazanec luxusně nadýchaný mazanec recept velikonoční mazanec
Suroviny: voda, med, droždí, mouka hladká, voda, šťáva citronová, žloutek, cukr, cukr vanilkový, sůl, tuk hera, kůra citronová, rozinky, mouka hladká, bílek
Velikonoční mazanec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NozN
31 názorů