Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční mazanec

Čerstvý a voňavý, na povrchu s kůrčičkou a uvnitř jemný jako samet. To je přesně tento sváteční mazanec. Z uvedených surovin připravíte dva krásné bochánky, takže jeden můžete třeba darovat blízkým na sváteční snídani.

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min Bez doby kynutí

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava, Bez doby kynutí)

16. 4. 2017 13:12

Suroviny pro 2 kusy

2 kusy

Nutriční hodnoty

Energie11 870 kJ / 2 837 kcal
Bílkoviny68,58 g
Tuky61,75 g
Vláknina20,12 g
Cholesterol 213 mg
Sodík 584 mg
Sůl1,39 g
Sacharidy491,68 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/velikonocni-mazanec/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eja57 Eja57

12. 4. 2020 17:45

Veronika.Hrozna: střihnout až po pomazání před pečením

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 4. 2020 17:38

Eja57: Ani se mi nezdálo! Můžeš mít pravdu. Teď už necouvnu, dala jsem mazance na plech a teď přemýšlím, jestli sypat mandlovými lupínky, aby mi to neshořelo zvrchu i s mandlemi. Střihnout teď do kříže, nebo až před pečením? Přidávám fotku na plechu.

Eja57 Eja57

12. 4. 2020 17:30

Veronika.Hrozna: udělej mazance, nech je ještě tak hodinku nakynout a šup do trouby.... a uvidíš, teď už nic nevymyslíš....těch 20 minut hákem robota mi přijde skoro moc...

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 4. 2020 16:59

magdalenka: Podívej se v takovém stavu, to je teď , mám to už promísit ? Kyne to hrozně pomalu, od půl jedné!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 4. 2020 16:23

magdalenka: To je nedorozumění, já se jen ptala, jestli to má být řídké, polotuhé, nebo tuhé.

magdalenka magdalenka

12. 4. 2020 15:47

Veronika.Hrozna: ja neviem, nevidím k tebe...:-D najprv píšeš, že je to tuhé, potom riedke...:-8
Ja keď robím niečo od Cat, vždy je výsledok 100%.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 4. 2020 15:22

magdalenka: ano, je to špatně? Fakt toho byla půlka mísy.:-O

magdalenka magdalenka

12. 4. 2020 13:33

Veronika.Hrozna: omládek zo 130 g múky si mala naplnenú polovicu misy robota???

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 4. 2020 13:10

cathleen: Omládek nakynul, byly na povrchu bublinky, očka asi o průměru 4 mm, bylo to takové řídké konzistence. A bylo toho půl velké mísy od robota. Takže , dle mého, asi jo!:-O Přidala jsem ostatní suroviny, včetně vykoupaných rozinek a nechala hák, dělat svoji práci. Mísilo se to dlouho, asi 20 minut. Pak jsem z toho udělala kouli a přeložila do druhé mísy od robota, kterou jsem vymazala olejem , aby se mi nic nepřilepilo. Teď je to v kuchyni pod utěrkou a kyne. Teda tváří se, že bude kynout! Píchla sem do něj prstíkem a honem se vracelo.:-D Po nakynutí vyklopit na pomoučený vál a promísit , natahovat a vytvarovat ? :-? Jak dlouho, mám mísit, jen co se vykoulí koule ?

cathleen cathleen

12. 4. 2020 11:44

Veronika.Hrozna: no, tak už se dostávám k dotazu pozdě, omládek musí být nakynutý. Nevím, jak jsi to odvažovala, ale omládej je jako trochu řidší těsto...vykynul ti pěkně:-?

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 4. 2020 10:22

cathleen: Mě vzniklo z toho omládku tuhé těsto, které nejde dobře rozmíchat , mám přidat pár kapek vody? Jakou to má mít konzistenci tekutou, polotuhou, nebo tuhou?
Mohu vykoupat rozinky v rumu, nakyne to? <3
Musí být Hera, nebo stačí máslo?

cathleen cathleen

12. 4. 2020 08:42

Maryje: <3 díky! :-K

Maryje

11. 4. 2020 21:17

Připojuji se ke chvále receptu. S těstem se velice dobře pracuje, krásně voní a znamenitě chutná (ostatně jako všechny vaše recepty, které jsem vyzkoušela, včetně kvasových). Děkuji a přeji krásné Velikonoce :-)

cathleen cathleen

11. 4. 2020 19:27

zlatovlaska, Jenda1: děkuji Vám oběma, mám z toho radost :-K:-*

Jenda1 Jenda1

11. 4. 2020 16:50

Ivuš, já ten recept používám třetím rokem, je skvělý. :yes: Podle tohoto receptu dělávám i dvě vánočky (pletu ze šesti pramenů). :yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: velikonoční mazanec top recepty velikonoční mazanec recept mazanec velikonoční pekarnomanie mazanec recept na velikonoční nadýchaný mazanec luxusně nadýchaný mazanec recept velikonoční mazanec

Suroviny: voda, med, droždí, mouka hladká, voda, šťáva citronová, žloutek, cukr, cukr vanilkový, sůl, tuk hera, kůra citronová, rozinky, mouka hladká, bílek

TopRecepty.cz

Velikonoční mazanec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NozN