Kynuté buchty
Poctivé kynuté buchty vyžadují čas a péči, aby byly dokonalé. Začátečníkům mohou připadat náročné, ale s naším receptem je zvládne opravdu každý. Náplň zvolte podle vlastní chuti, ale klasika v podobě tvarohu, máku a povidel je nejlepší.
Suroviny pro 25 kusů
20 - 30
25kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 678 kJ / 3 986 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,50 g |
Tuky | 129,06 g |
Vláknina | 22,50 g |
Cholesterol | 559 mg |
Sodík | 227 mg |
Sůl | 0,54 g |
Sacharidy | 595,41 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98EY
Moje poznámka
Kynuté buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98EY
Nejnovější recepty
Plněné bagetky s míchanými vajíčky
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí maso na paprice pro diabetiky bez mouky
Přidáno před 16 hodinami
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Maďarská krkovička
Přidáno před 19 hodinami
Čočka s kysaným zelím a paprikami
Přidáno před 21 hodinami
Sýrové tousty se zeleninou
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Štrúdlíci ze zakysané smetany
Ivcatkoo před 3 minutami
Čočka na kyselo
p.o.ndrousek před 1 hodinou
Babiččin voňavý kmínový chléb
Wanilor před 3 hodinami
Hovězí na červeném víně
horackovapetra před 4 hodinami
Buchtičky s krémem
Tatana61 před 11 hodinami
Pesto z pažitky
Bohunka37 před 11 hodinami
Smetanovo-kokosová bublanina
Bohunka37 před 11 hodinami
Tvrdý sýr
Lenina 123 před 15 hodinami
Banánové vafle
amaliesediv před 16 hodinami
Pomazánka z cottage - výborná, zdravá a dietní
Lucie1001 před 16 hodinami
Tématické fráze:
kynuté buchty,
kynutá buchta,
recept na kynuté buchty,
kynuté buchty s olejem,
kinute buchty,
domácí kynuté buchty,
kynuté buchty recept,
kynutý buchty,
recept na buchty,
buchty recept,
buchty kynuté,
kynuté buchty bez kynutí,
kynute buchty na pare,
buchty recepty,
kvásek na buchty,
recept kynuté buchty,
buchty s olejem,
buchty,
recepty kynute buchty,
kynutebuchty
Suroviny:
mouka polohrubá,
žloutek,
droždí,
mléko,
cukr,
olej slunečnicový,
rum,
máslo,
Komentáře (42)
Ano, každá mouka MŮŽE být jiná. MŮŽE být i vlhčí, ale to co MŮŽE dělat při pečení paseku není vlhkost mouky, ale tzv. "síla mouky" ("farina di potenza" lepší ekvivalent v češtině mě nenapadá) Je to schopnost mouky pojmout určité množství tekutiny aby těsto mělo určitou hustotu. Teoreticky má "síla mouky" na těsto zajisté vliv, ale prakticky pouze při výrobě většího množství těsta, tedy v pekárnách, kte dělají dávku kolem 400kg těsta. Ale doma? Nebo na TOP, kde 2 ze 3 kuchařek odměřuje na hrnky? Ani náhodou! Ano, 2x zadělané těsto může být různě tuhé, ale rozdíl je zanedbatelný, a pokud ne, tak hledejte chybu spíše v tom co jste kde zkonili při odměřování(osátá - neosátá mouka, velikost vajec)
K receptu:
Obrázek nepřidám, protože podle tohoto rcp jsem nepekl a péci nebudu!
Myslím, že mlíííka je tam až až (dal bych tak 300ml)
...a 20´ při 200°C? No, nevím, nevím... doporučuji pozvat vizionáře Hlavsu, dát mu stoličku před troubu a myslím, že cosi uvidí
Já být začátečníkem v kuchyni, tak podle tohot receptu buchty určitě neupeču, ... tak snad už je to celé Ok