Krůtí plátek po normandsku

hekute Kuchařka: hekute

Doba přípravy: 20 minut 2 porce Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

300 g krůtích prsou (nebo kuřecích)
1 větší kyselejší jablko
2 lžíce oleje
30 g másla
bylinky
sůl
bílý pepř
citronová šťáva
mletá skořice
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Den předem můžeme, (ale nemusíme,) plátky osoleného masa naložit do olivového oleje a bylinek (bylinky takové, jaké sami preferujete, já jsem použila rozmarýn, šalvěj a špetku tymiánu - vše rozdrcené)
    Maso takto připravené, vložíme na rozehřátou pánev a opékáme.

  2. Předtím jsme ozdobně nakrájeli jedno středně velké jablko a vložili ho zatím do studené vody, okyselené citronovou šťávou, aby nezhnědlo, zbytek jablka, co nám zbyl po okrájení, nakrájíme na plátky a přidáme na pánev k opékanému masu.

  3. Jablko na pánvi jemně posypeme mletou skořicí a trošinku osolíme. Opékáme společně s masem, během pečení na pánev nalijeme dvě lžičky citronové vody, ve které se koupalo nakrájené jablíčko a závěrem dáme na maso rozpustit máslo. Vše na pánvi mírně protřeseme a podáváme s rýží nebo vařenými brambory.

  4. Na talíři vypadá velmi hezky ozdobně nakrájené jablíčko, které umocní pocit z tohoto lahodného pokrmu.

Poznámka

Nebojte se té skořice v tomto pokrmu - k drůbežímu masu ladí a k jablku patří.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Krůtí plátek po normandsku

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: krůtí plátky naložit krůtí po normandsku krůtí plátky recepty normandská omáčka kruti stehenni platek recept krutí stehenní plátek recepty omáčka po normandsku krůtí plátky s citronen krůtí plátek krutí prsa po normasku krůtí plátek na jablkách krutí plátky recept na krůtí plátek kureci prsa po normandsku krůtí plátky se šťávou recept krůtí plátky krůtí plátky - recepty krůtí plátek recept krůtí plátky s citronem krůtí plátky na citronu a tymianu

Zapomněl/a jsem heslo