Krůtí plátek po normandsku

hekute Kuchařka: hekute

Doba přípravy: 20 minut 2 porce Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

300 g krůtích prsou (nebo kuřecích)
1 větší kyselejší jablko
2 lžíce oleje
30 g másla
bylinky
sůl
bílý pepř
citronová šťáva
mletá skořice
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Den předem můžeme, (ale nemusíme,) plátky osoleného masa naložit do olivového oleje a bylinek (bylinky takové, jaké sami preferujete, já jsem použila rozmarýn, šalvěj a špetku tymiánu - vše rozdrcené)
    Maso takto připravené, vložíme na rozehřátou pánev a opékáme.

  2. Předtím jsme ozdobně nakrájeli jedno středně velké jablko a vložili ho zatím do studené vody, okyselené citronovou šťávou, aby nezhnědlo, zbytek jablka, co nám zbyl po okrájení, nakrájíme na plátky a přidáme na pánev k opékanému masu.

  3. Jablko na pánvi jemně posypeme mletou skořicí a trošinku osolíme. Opékáme společně s masem, během pečení na pánev nalijeme dvě lžičky citronové vody, ve které se koupalo nakrájené jablíčko a závěrem dáme na maso rozpustit máslo. Vše na pánvi mírně protřeseme a podáváme s rýží nebo vařenými brambory.

  4. Na talíři vypadá velmi hezky ozdobně nakrájené jablíčko, které umocní pocit z tohoto lahodného pokrmu.

Poznámka

Nebojte se té skořice v tomto pokrmu - k drůbežímu masu ladí a k jablku patří.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Krůtí plátek po normandsku

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: krůtí plátky naložit krůtí plátky recepty normandská omáčka krůtí plátek krůtí po normandsku krutí prsa po normasku krůtí plátek na jablkách krutí plátky recept na krůtí plátek kureci prsa po normandsku krůtí plátky se šťávou recept krůtí plátky krůtí plátky - recepty krůtí plátek recept krůtí plátky s citronem krůtí plátky na citronu a tymianu krůtí plátek po normadsku krůtí plátek na rozmarýnu a citronu

Zapomněl/a jsem heslo