Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 474 kJ / 1 547 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 237,20 g |
Tuky | 61,96 g |
Vláknina | 1,90 g |
Cholesterol | 709 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 7,70 g |
Sacharidy | 9,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrojíme tak, aby z něj byly plátky cca 0,5 - 1 cm tlusté (prsní řízky většinou rozřízneme napůl, stehenní často nejsou potřeba naříznout vůbec) a daly se tedy dobře rozprostřít do pečící nádoby.
Krok 2: Připravené maso dáme do mísy (misky) nebo hlubokého talíře, zalijeme trochu olejem a smícháme s veškerým výše zmíněným kořením tak, aby bylo ze všech stran hezky rovnoměrně obalené. V této fázi je ideální nechat chvíli odležet (fajnšmekři mohou nechat klidně přes noc), není to ale nutnost.
Krok 3: Vezmeme menší pečící mísu/formu a vyložíme ji polovinou masa. Posypeme polovinou čedaru, urovnáme a překryjeme zbylým masem. Posypeme zbylým čedarem, zarovnáme, přelijeme smetanou a vršek překryjeme úzkými plátky másla.
Krok 4: Pečeme v troubě předehřáté na 175° cca 20 minut, pak zvedneme teplotu na max. (u mě to je 250°) a dopečeme ještě tak 10 minut.
Krok 5: Hodí se podávat s těstovinami či rýží.
Zveřejněno 23. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehká smetanová kuřecí mňamka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GkrK
Moje poznámka
Křehká smetanová kuřecí mňamka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GkrK
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 14 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 15 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 16 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 16 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 17 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová buchta
mamina58 před 9 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 11 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 11 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 13 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 13 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 13 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 13 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 13 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 13 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 14 hodinami
Tématické fráze:
mnamka z kureciho masa,
kuřecí nudičky pro fajnšmkry,
křehká kuřecí prsa,
kureci nudicky na smetaně,
křehká kuřecí stehna,
mnamka,
křehké kuřecí maso ve smetaně,
kuřecí prsa mnamka,
jak na to aby bylo maso křehké,
aby kureci maso bylo krehke,
aby bylo kuřecí maso křehké,
kuřecí rožnovské prsa,
jak udelat kuřecí maso krehky v omacce,
mňamka z kureciho,
sladká mňamka
Suroviny:
maso kuřecí,
sýr chedar,
smetana ke šlehání,
máslo,
omáčka sojová,
paprika sušená sladká,
koření kari,
majoránka,
bazalka čerstvá,
pepř,
olej
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.