Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 474 kJ / 1 547 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 237,20 g |
| Tuky | 61,96 g |
| Vláknina | 1,90 g |
| Cholesterol | 709 mg |
| Sodík | 3,21 g |
| Sůl | 7,70 g |
| Sacharidy | 9,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrojíme tak, aby z něj byly plátky cca 0,5 - 1 cm tlusté (prsní řízky většinou rozřízneme napůl, stehenní často nejsou potřeba naříznout vůbec) a daly se tedy dobře rozprostřít do pečící nádoby.
Krok 2: Připravené maso dáme do mísy (misky) nebo hlubokého talíře, zalijeme trochu olejem a smícháme s veškerým výše zmíněným kořením tak, aby bylo ze všech stran hezky rovnoměrně obalené. V této fázi je ideální nechat chvíli odležet (fajnšmekři mohou nechat klidně přes noc), není to ale nutnost.
Krok 3: Vezmeme menší pečící mísu/formu a vyložíme ji polovinou masa. Posypeme polovinou čedaru, urovnáme a překryjeme zbylým masem. Posypeme zbylým čedarem, zarovnáme, přelijeme smetanou a vršek překryjeme úzkými plátky másla.
Krok 4: Pečeme v troubě předehřáté na 175° cca 20 minut, pak zvedneme teplotu na max. (u mě to je 250°) a dopečeme ještě tak 10 minut.
Krok 5: Hodí se podávat s těstovinami či rýží.
Zveřejněno 23. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehká smetanová kuřecí mňamka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GkrK
Moje poznámka
Křehká smetanová kuřecí mňamka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GkrK
Nejnovější recepty
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 13 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 41 minutami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 1 hodinou
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 19 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 19 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 19 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 19 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 20 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 21 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 21 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 22 hodinami
Tématické fráze:
mnamka z kureciho masa,
kuřecí nudičky pro fajnšmkry,
křehká kuřecí prsa,
kureci nudicky na smetaně,
křehká kuřecí stehna,
mnamka,
křehké kuřecí maso ve smetaně,
kuřecí prsa mnamka,
jak na to aby bylo maso křehké,
aby kureci maso bylo krehke,
aby bylo kuřecí maso křehké,
kuřecí rožnovské prsa,
jak udelat kuřecí maso krehky v omacce,
mňamka z kureciho,
sladká mňamka
Suroviny:
maso kuřecí,
sýr chedar,
smetana ke šlehání,
máslo,
omáčka sojová,
paprika sušená sladká,
koření kari,
majoránka,
bazalka čerstvá,
pepř,
olej
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.