Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hráškový krém s opečeným chlebem nebo rohlíkem

Lahodný hráškový krém je klasika, kterou rozhodně není radno podceňovat. V našich kuchyních má své pevné místo – a právem. Pokud ho doplníte o orestovaný pórek a zjemníte smetanou, získáte výtečnou polévku. Stačí už jen přidat do křupava opečené krutony – a je hotovo.

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

weronika16

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 120 kJ /
507 kcal
Bílkoviny25,56 g
Tuky12,72 g
Vláknina26,58 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy59,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pórek důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme máslo a pórek na něm orestujeme, ale ne moc, aby nebyl příliš tmavý. Krok 3: Přidáme hrášek a hned zalijeme vývarem. Vývaru nedáváme moc, aby polévka nebyla řídká. Vaříme jen 6-7 minut. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem co nejvíc a scedíme přes to nejjemnější sítko. Krok 4: Scezenou polévku ochutíme solí, pepřem, přilijeme smetanu a znovu promixujeme tyčovým mixérem. Krátce povaříme, odstavíme a vmícháme kousek chlazeného másla. Krok 5: Troubu rozehřejeme na 170 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Chléb či rohlík nakrájíme na kostičky a dáme péct asi 10-11 minut.

TIP: 19 receptů na husté krémové polévky

Zveřejněno 23. 8. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hráškový krém s opečeným chlebem nebo rohlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NrB2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hráškový krém s opečeným chlebem nebo rohlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NrB2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Tématické fráze:
opečený chleba do polévky, opečené rohlíky do polévky, opečený rohlík do polévky, opečený chléb do polévky, hráškový krém z mraženého hrášku, opeceny chleba do polévka, jak opect chleba, opeceny chleba do polívky, opeceny chleb do polevky recept, recept hraskovy krem polivka, opečený rohlíky do polévky, polévky s opečeným chlebem, polevka s.opecenym rohlikem, opečeme chleb do polevky, opečený chleba k polevce, opečený toustový chleba k polévce, recept na opečený chléb do polévk, hraskový krem 30 minut, opečemý chleba do polévka, opečené rohlíky do do polévky

Suroviny:
hrášek mražený, smetana na vaření, pórek, vývar zeleninový, máslo, chléb celozrnný, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu