Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 018 kJ / 2 394 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,06 g |
Tuky | 58,76 g |
Vláknina | 31,27 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 392,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme všechny zbylé suroviny a uhněteme těsto, které uložíme přes noc kynout do lednice.
Krok 2: Druhý den těsto vytáhneme, naolejovanými prsty rozprostřeme na plech s pečícím papírem nebo fólií do velikého, silnějšího koláče a necháme lehce nakynout.
Krok 3: Zatím si připravíme náplň:
Kolečka lilku potřeme z obou stran štětcem namočeným v oleji a ugrilujeme je na suché pánvi – pak odložíme vychladnout.
Zvlášť na pánvi na troše oleje spolu s celými stroužky česneku jen lehce zesklovatíme na půlkolečka krájenou cibuli, česnek vyndáme stranou, cibuli osolíme a také necháme prochladnout. Krok 4: Kynoucí plát těsta potřeme osolenou vodou s trochou oleje, poklademe grilovaným lilkem, posypeme cibulí a rozmarýnem (můžeme utrousit i pár zrnek hrubozrnné soli) a necháme ještě dokynout. Upečeme v troubě vyhřáté na 200°C.
Kolečka lilku potřeme z obou stran štětcem namočeným v oleji a ugrilujeme je na suché pánvi – pak odložíme vychladnout.
Zvlášť na pánvi na troše oleje spolu s celými stroužky česneku jen lehce zesklovatíme na půlkolečka krájenou cibuli, česnek vyndáme stranou, cibuli osolíme a také necháme prochladnout. Krok 4: Kynoucí plát těsta potřeme osolenou vodou s trochou oleje, poklademe grilovaným lilkem, posypeme cibulí a rozmarýnem (můžeme utrousit i pár zrnek hrubozrnné soli) a necháme ještě dokynout. Upečeme v troubě vyhřáté na 200°C.
Zveřejněno 30. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rozmarýnová focaccia s lilkem a červenou cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PwV4
Moje poznámka
Rozmarýnová focaccia s lilkem a červenou cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PwV4
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 1 hodinou
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 1 hodinou
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 1 hodinou
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 1 hodinou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 2 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Tématické fráze:
rozmarínová focaccia,
recepty z červené cibule,
rozmarýnová focacia recepty
Suroviny:
voda,
olej olivový,
mouka hladká,
rozmarýn,
sůl,
droždí čerstvé,
cibule červená,
česnek,
lilek,
olej olivový,
sůl
Komentáře (1)