Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 018 kJ / 2 394 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,06 g |
Tuky | 58,76 g |
Vláknina | 31,27 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 392,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme všechny zbylé suroviny a uhněteme těsto, které uložíme přes noc kynout do lednice.
Krok 2: Druhý den těsto vytáhneme, naolejovanými prsty rozprostřeme na plech s pečícím papírem nebo fólií do velikého, silnějšího koláče a necháme lehce nakynout.
Krok 3: Zatím si připravíme náplň:
Kolečka lilku potřeme z obou stran štětcem namočeným v oleji a ugrilujeme je na suché pánvi – pak odložíme vychladnout.
Zvlášť na pánvi na troše oleje spolu s celými stroužky česneku jen lehce zesklovatíme na půlkolečka krájenou cibuli, česnek vyndáme stranou, cibuli osolíme a také necháme prochladnout. Krok 4: Kynoucí plát těsta potřeme osolenou vodou s trochou oleje, poklademe grilovaným lilkem, posypeme cibulí a rozmarýnem (můžeme utrousit i pár zrnek hrubozrnné soli) a necháme ještě dokynout. Upečeme v troubě vyhřáté na 200°C.
Kolečka lilku potřeme z obou stran štětcem namočeným v oleji a ugrilujeme je na suché pánvi – pak odložíme vychladnout.
Zvlášť na pánvi na troše oleje spolu s celými stroužky česneku jen lehce zesklovatíme na půlkolečka krájenou cibuli, česnek vyndáme stranou, cibuli osolíme a také necháme prochladnout. Krok 4: Kynoucí plát těsta potřeme osolenou vodou s trochou oleje, poklademe grilovaným lilkem, posypeme cibulí a rozmarýnem (můžeme utrousit i pár zrnek hrubozrnné soli) a necháme ještě dokynout. Upečeme v troubě vyhřáté na 200°C.
Zveřejněno 30. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rozmarýnová focaccia s lilkem a červenou cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PwV4
Moje poznámka
Rozmarýnová focaccia s lilkem a červenou cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PwV4
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 12 hodinami
Divoká kachna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička na česneku
Přidáno 16. 10. 2025 17:09:02
Liptovská pomazánka
Přidáno 16. 10. 2025 15:07:03
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno 16. 10. 2025 11:02:02
Mrkvový krém
Přidáno 16. 10. 2025 10:02:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový perník
collins před 14 minutami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 2 hodinami
Vepřový pörkölt s nokedli
caprioli před 3 hodinami
Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem
Kajkajak před 4 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
karfil@post.cz před 4 hodinami
Uzená žebra pomalu pečená
Monika28 před 6 hodinami
Cibulová polévka
drutek73 před 6 hodinami
Jemná banánová bábovka
Borinka před 7 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Romecka7 před 7 hodinami
Řecká musaka
verahromadkova@seznam.cz před 7 hodinami
Tématické fráze:
rozmarínová focaccia,
recepty z červené cibule,
rozmarýnová focacia recepty
Suroviny:
voda,
olej olivový,
mouka hladká,
rozmarýn,
sůl,
droždí čerstvé,
cibule červená,
česnek,
lilek,
olej olivový,
sůl
Komentáře (1)