Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 818 kJ / 1 869 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,37 g |
Tuky | 9,52 g |
Vláknina | 32,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 374,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme 110 g fermentované vody a 90 g žitné celozrnné mouky a této směsi necháme v teple zdvojnásobit objem. U nás to trvalo 3,5-4 hodiny.
K vykvašené směsi při 2.krmení přidáme dalších 100 g fermentované vody a 90 g žitné celozrnné mouky, dobře rozmícháme a po vykvašení (cca 5-8 hodin, podle okolního tepla) vše použijeme na zadělání těsta na chleba. Krok 2: K tomuto dvakrát krmenému kvásku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme asi 2 hodiny kynout. Krok 3: Z nakynutého těsta na moukou posypaném stole vytvarujeme bochník, který necháme v pomoučené ošatce vykynout (cca 3 hodiny).
Poté upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/45 minut).
K vykvašené směsi při 2.krmení přidáme dalších 100 g fermentované vody a 90 g žitné celozrnné mouky, dobře rozmícháme a po vykvašení (cca 5-8 hodin, podle okolního tepla) vše použijeme na zadělání těsta na chleba. Krok 2: K tomuto dvakrát krmenému kvásku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme asi 2 hodiny kynout. Krok 3: Z nakynutého těsta na moukou posypaném stole vytvarujeme bochník, který necháme v pomoučené ošatce vykynout (cca 3 hodiny).
Poté upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/45 minut).
Zveřejněno 15. 9. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chleba z ovocné fermentované vody
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y4BE
Moje poznámka
Chleba z ovocné fermentované vody
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y4BE
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 4 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 8 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 2 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 3 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 4 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 4 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 5 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 5 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 6 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 8 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 8 hodinami
Tématické fráze:
fermentovaná ovocná voda,
prefermentovaná voda,
ovocná fermentovaná voda,
fermentovaná voda,
zadělání fermentované vody,
kvásek z fermentované vody,
kvásek z fermenované ovocné vody
Suroviny:
voda,
mouka celozrnná žitná,
voda,
mouka celozrnná žitná,
voda,
mouka chlebová pšeničná,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (1)