Avokádový salát s pečenou cizrnou

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 20 minut 4 porce Saláty 2 názory

Suroviny

2 hrsti salátových listů
1 zralé avokádo
150 g cherry rajčátek
1 malá cuketa
200 g cizrny sterilované nebo předvařené
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky uzené papriky
1/2 lžičky granulovaného česneku
1 lžička soli
olivy - kdo má rád, přidá
Zálivka:
2 lžíce extra panenského oleje
2 lžíce citronové šťávy
1 lžička cukru
špetka soli
čerstvě mletý černý pepř
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 200 °C. V misce promícháme okapanou cizrnu s uzenou paprikou, česnekem a soli. Nasypeme ji v jedné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olejem a pečeme 15 minut.

  2. Salát opereme, necháme okapat a dáme do mísy. Přidáme cuketu nakrájenou na čtvrtiny koleček a rajčátka překrájená na poloviny nebo čtvrtiny podle velikosti.

  3. Rozkrojíme avokádo, vyndáme pecku a to, co vyndáme ze slupky, nakrájíme na kousky. Pokapeme citronem a přidáme do misky. Prošleháním v malé mističce uděláme zálivku a spolu s pečenou cizrnou promícháme v míse. Podáváme ihned samotný nebo jako přílohu k pokrmům s masem i bez masa. Salát je výborný k sýrovým variacím.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 40 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Avokádový salát s pečenou cizrnou

Zapomněl/a jsem heslo