Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moje krupicová kaše

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

8. 11. 2017 22:35

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie2 561 kJ / 612 kcal
Bílkoviny23,07 g
Tuky16,30 g
Vláknina1,80 g
Cholesterol 56 mg
Sodík 201 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy92,38 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Doplnila jsem o foto zmíněného ovomaltine

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

alikul

26. 11. 2019 14:58

Nejlepší krupicajda - akorátní hustota.:yes::-)

Angel 666 Angel 666

12. 5. 2018 19:19

Před osmnácti lety, když se mi narodil syn, jsme dostaly v porodnici k večeři sladkou rýžovou kaši sypanou kakaem. Celé oddělení vracelo plné netknuté talíře. Ta chuť byla příšerná, dodnes si to pamatuju 8-(. V té kaši totiž chyběla sůl ;-)

Ludmila B Ludmila B

12. 5. 2018 11:28

Víte docela mě překvapilo jak se sůl v krupicové kašičce stala takovým tématem.. jedno dodám já to s tou solí vyzkouším... u mě to je jen otázka , že jsem to doma tak neviděla..., ale špatné to být nemusí :-)...vím, že nebude slaná

casino casino

11. 5. 2018 22:19

Přeqapilo mě, že postup který před M.J.S. praktikovala i M.D.R. vzdudil ještě takřka po dvou staletích takovou, do jisté míry negativní, pozornost...
Přitom by stačilo nechat myšičku uvařit kašičku jak jste zvyklí, pak do části přimíchat špetku soli a naslepo ochutnat oba vzorky... Rozdíl byste mohli poznat na patře, pokud ho tedy nemáte přímo nerezové, že :-)
Podotýkám, že osolená kaše NENÍ slaná! Té soli je tam právě jen tolik, že chuťově je to takové, takové..., no jak by řekli dálněvýchodní národové: UMAMI :-D

srettka

11. 5. 2018 13:24

magdalenka: Přesně tak, říkáme doma, že tomu dáváme zadní chuť:-) špetku soli dávám do každého pečení i těsta, aby chuťová mozaika byla naplněná a pusa spokojená :-D:yes:

magdalenka magdalenka

11. 5. 2018 07:40

samozrejme, inak chutí sladká kaša (krupičná, kukuričná, ryžová, kysnuté cesto, ale aj puding atď.) so soľou a inak bez soli. Stačí vyskúšať - bez soli tam "niečo" chýba, chuť nie je "plná".
Pre zaujímavosť - raz som pozerala dokument o výrobe karamelových cukríkov "štolverky" (Figaro). V surovinách bola aj soľ. Samozrejme, cukríky slané nie sú.

zizala zizala (moderátorka)

10. 5. 2018 20:53

Kynuté těsto bez špetky soli je jalové. U nás doma se nedávala sůl do třených ani piškotových těst, ale do kynutého VŽDY. Do krupicové kaše taky vždy, sůl do sladkých kaší dávala už Sandtnerka ;-) Stejně jako těstoviny vařené bez soli jsou jalové - nemají žádnou chuť. Jsou potraviny, ke kterým je přidání špetky soli nezbytností.

tejaja tejaja

10. 5. 2018 20:15

casino: Nie, do nijakého sladkého cesta nedávam ani štipku soli. U nás sa to proste nerobilo a nerobí. ;-)

Dajda Dajda

10. 5. 2018 12:34

casino: Do kynutého těsta špetku soli přidávám, stejně tak do piškotu - dělám ho totiž tzv. obráceným postupem: ušlehám bílky s cukrem, pak přidám žloutky a nakonec vmíchám mouku. No a do bílků dávám špetičku soli, aby se dobře ušlehaly.
Linecké se solí si nedovedu představit. :-O

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 5. 2018 12:11

casino: buchty, vdolky, koláče, koblihy ano, linecké, dorty, piškotové pláty ne..

Frantiska Frantiska

10. 5. 2018 11:49

casino: jak kdy, ale ja osobne nevidim absolutne zadny rozdil, kdyz pridam ci nepridam :) ale ja malo solim, verim tomu, ze ti, kdo soli normalne nebo hodne rozdil poznaji :) A ryží při vaření nesolím kvuli malé a taky nevidim zadný rozdíl (samozrejme, pokud ji nejím samotnou).

casino casino

10. 5. 2018 11:42

Ludmila B:
Nevědomost prý hříchu nečiní...:-)
No, prozatím se zeptám asi takto: když pečete SLADKÉ pečivo např. buchty, vdolky, koláče, koblihy, linecké, dorty, piškotové pláty atd. atd., také do těsta nedáváte sůl:-?

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 5. 2018 11:02

Taky přihodím názor :-). Dávám špetku soli i trochu cukru hned do vaření. ;-)

srettka

10. 5. 2018 10:19

Jdu se svou troškou do mlýna..já třeba při vaření nedávám cukr a trošku soli přidávám do kaše odjakživa a chutná mi to. Mám ráda ten jemný slaný kontrast se skořicí, cukrem a máslem. I moje babička jí tam dávala. Ta přidávala i žloutek, do čehož už zase ale nejdu já :-)

Dajda Dajda

10. 5. 2018 10:06

Frantiska: Taky nedávám cukr, maximálně trochu na povrch se skořicí, může být i vanilkový cukr, ale nejraději mám kaši s čokoládou, to potom žádný cukr nepotřebujete. <3

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak se vaří krupicová kaše krupicová kaše recept jak uvařit krupicovou kaši jak udělat krupicovou kaši jak se vaří krupičná kaše krupicova kaše krupicová kaše z litru mléka krupicova kase ze sunaru krupičná kaše recept recept na krupici krupicova kase pomer krupicová kaše z 1/2 litru vaříme krupici krupičná kaše recept krupicova kase krupicová kaše z hrubé krupice nejlepsi krupicová kaše jak odmerit krupici bez vahy krupicova ksse postup krupicna kase postup

Suroviny: cukr krupice, mléko, krupice, máslo, kakao

TopRecepty.cz

Moje krupicová kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3q44