Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 092 kJ / 2 412 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,35 g |
Tuky | 61,50 g |
Vláknina | 16,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,13 g |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 387,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na rozkvas vše dobře rozmícháme a necháme zakryté kvasit asi 12-14 hodin v teplé místnosti.
Krok 2: K hotovému rozkvasu přidáme zbývající suroviny a vymísíme těsto, které necháme asi 90 minut rozkynout v teplém prostředí.
Krok 3: Pak těsto vyškrábneme stěrkou na pomoučený stůl, propracujeme, rozdělíme na 8 dílů a z každého vytvarujeme bulku. Všechny bulky naskládáme na plech s pečícím papírem nebo fólií a necháme před pečením nakynout – moje bulky v obýváku, ohřátém krbovými kamny, docela pospíchaly, byly nakynuté už po hodině. Nakynuté a trochu povolené do stran.
Krok 4: Troubu i s dlaždicí jsem zapnula v předstihu, takže jsme fólii s bulkami , potřenými vodou, jen na dlaždici sešoupli – ani pekařskou lopatu netřeba.
Pekly se asi 15-20 minut/230-250°C, po prvních pěti minutách pečení jsme je znovu postříkali vodou.
Pekly se asi 15-20 minut/230-250°C, po prvních pěti minutách pečení jsme je znovu postříkali vodou.
Zveřejněno 2. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pšeničné kváskové bulky se sezamem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JMZy
Moje poznámka
Pšeničné kváskové bulky se sezamem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JMZy
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 1 hodinou
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 2 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 5 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 6 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 14 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 2 hodinami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 2 hodinami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 2 hodinami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 3 hodinami
Sýrová roláda
Fitulka před 3 hodinami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 3 hodinami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 5 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 5 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 12 hodinami
Tématické fráze:
žitno pšeničné bulky,
kvaskova máslová veka,
placky z pšeničného kvásku,
rohliky z psenicneho kvasku,
kváskove bagetky
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
mouka chlebová pšeničná,
voda,
mouka hladká,
olej,
semínka sezamová,
sůl,
soda jedlá
Komentáře (6)