Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 092 kJ / 2 412 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,35 g |
Tuky | 61,50 g |
Vláknina | 16,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,13 g |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 387,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na rozkvas vše dobře rozmícháme a necháme zakryté kvasit asi 12-14 hodin v teplé místnosti.
Krok 2: K hotovému rozkvasu přidáme zbývající suroviny a vymísíme těsto, které necháme asi 90 minut rozkynout v teplém prostředí.
Krok 3: Pak těsto vyškrábneme stěrkou na pomoučený stůl, propracujeme, rozdělíme na 8 dílů a z každého vytvarujeme bulku. Všechny bulky naskládáme na plech s pečícím papírem nebo fólií a necháme před pečením nakynout – moje bulky v obýváku, ohřátém krbovými kamny, docela pospíchaly, byly nakynuté už po hodině. Nakynuté a trochu povolené do stran.
Krok 4: Troubu i s dlaždicí jsem zapnula v předstihu, takže jsme fólii s bulkami , potřenými vodou, jen na dlaždici sešoupli – ani pekařskou lopatu netřeba.
Pekly se asi 15-20 minut/230-250°C, po prvních pěti minutách pečení jsme je znovu postříkali vodou.
Pekly se asi 15-20 minut/230-250°C, po prvních pěti minutách pečení jsme je znovu postříkali vodou.
Zveřejněno 2. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pšeničné kváskové bulky se sezamem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JMZy
Moje poznámka
Pšeničné kváskové bulky se sezamem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JMZy
Nejnovější recepty
Bramborové vafle
Přidáno před 1 hodinou
Kedlubnová polévka
Přidáno před 11 hodinami
Horký zeleninový salát
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno před 19 hodinami
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Frankfurtská polévka
jvsjvrj před 38 minutami
Srbské rizoto z vepřové plece
Vlak0078 před 11 hodinami
Balkánský pekáček s kuřecím masem
Matea před 11 hodinami
Pečené vepřové plátky se sýrovým nádivkovým překvapením
Matea před 11 hodinami
Empanada (slaný koláč) s hovězím masem a sýrem
Antonausprag před 13 hodinami
Sakrajda - perníkový závin s povidly a ořechy
vodakp před 13 hodinami
Segedínský guláš
BublinaF před 14 hodinami
Těsto na pizzu
Vladimir74VD před 15 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
-Petra- před 16 hodinami
Tématické fráze:
žitno pšeničné bulky,
kvaskova máslová veka,
placky z pšeničného kvásku,
rohliky z psenicneho kvasku,
kváskove bagetky
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
mouka chlebová pšeničná,
voda,
mouka hladká,
olej,
semínka sezamová,
sůl,
soda jedlá
Komentáře (5)