Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 092 kJ / 2 412 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,35 g |
| Tuky | 61,50 g |
| Vláknina | 16,48 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,13 g |
| Sůl | 0,03 g |
| Sacharidy | 387,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na rozkvas vše dobře rozmícháme a necháme zakryté kvasit asi 12-14 hodin v teplé místnosti.
Krok 2: K hotovému rozkvasu přidáme zbývající suroviny a vymísíme těsto, které necháme asi 90 minut rozkynout v teplém prostředí.
Krok 3: Pak těsto vyškrábneme stěrkou na pomoučený stůl, propracujeme, rozdělíme na 8 dílů a z každého vytvarujeme bulku. Všechny bulky naskládáme na plech s pečícím papírem nebo fólií a necháme před pečením nakynout – moje bulky v obýváku, ohřátém krbovými kamny, docela pospíchaly, byly nakynuté už po hodině. Nakynuté a trochu povolené do stran.
Krok 4: Troubu i s dlaždicí jsem zapnula v předstihu, takže jsme fólii s bulkami , potřenými vodou, jen na dlaždici sešoupli – ani pekařskou lopatu netřeba.
Pekly se asi 15-20 minut/230-250°C, po prvních pěti minutách pečení jsme je znovu postříkali vodou.
Pekly se asi 15-20 minut/230-250°C, po prvních pěti minutách pečení jsme je znovu postříkali vodou.
Zveřejněno 2. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pšeničné kváskové bulky se sezamem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JMZy
Moje poznámka
Pšeničné kváskové bulky se sezamem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JMZy
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 22 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 23 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 1 hodinou
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 1 hodinou
Vrstvený salát
Haname před 3 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 4 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 6 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 7 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 7 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 7 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 8 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 8 hodinami
Tématické fráze:
žitno pšeničné bulky,
kvaskova máslová veka,
placky z pšeničného kvásku,
rohliky z psenicneho kvasku,
kváskove bagetky
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
mouka chlebová pšeničná,
voda,
mouka hladká,
olej,
semínka sezamová,
sůl,
soda jedlá
Komentáře (6)