Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 300 kJ / 1 745 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,05 g |
| Tuky | 47,69 g |
| Vláknina | 12,12 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,81 g |
| Sůl | 12,00 g |
| Sacharidy | 277,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme droždí a necháme asi 10 minut stát. Přidáme zbytek surovin a vymísíme pružné těsto, které necháme nakynout (přibližně hodinu).
Krok 2: Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na 7-8 kousků a z každého uděláme bulku, kterou necháme 5 minut odpočinout.
Krok 3: Každou bulku rozválíme a nařízneme podle fotky. Polovinu plátku přehneme přes druhou, prsty lehce roztáhneme budoucí "pírka", "hubičku" prsty smáčkneme do špičky, na oko nastříhneme dírku a do ní vtlačíme polovinu olivy.
Krok 4: Všechny rybky naskládáme na plech s pečícím papírem nebo fólií, necháme vykynout, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme dozlatova (200 °C/cca13-16 minut).
Zveřejněno 9. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybka závojnatka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0NY5
Moje poznámka
Rybka závojnatka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0NY5
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 32 minutami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 1 hodinou
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 19 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 19 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 19 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 19 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 20 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 21 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 21 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 22 hodinami
Tématické fráze:
závojnatka obecná
Suroviny:
voda,
olej,
mouka hladká,
sůl,
droždí čerstvé,
vejce,
olivy s paprickou
Komentáře (4)