Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 830 kJ / 1 871 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,35 g |
| Tuky | 9,60 g |
| Vláknina | 23,23 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,02 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 377,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na rozkvas umícháme a necháme asi 10 hodin kvasit.
Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme v teple místnosti 1-2 hodiny kynout. Krok 2: Vykynuté těsto rozdělíme na kousky - asi nebudete dělat podplameňáků tolik, klidně z půlky těsta vytvarujte dalamánky a kousky z druhé půlky těsta rozválejte na placku o průměru cca 15 cm.
Necháme v teple nakynout (asi hodinu, dvě, podle okolní teploty i síly kvásku). Krok 3: Podplamenice potřeme silnější vrstvou švestkových povidel, okraje jim potřeme vodou. Vodou potřeme i dalamánky a plech dáme péct do rozehřáté trouby dorůžova.
Po upečení je dobré okraje podplameňáků potřít rozpuštěným máslem.
Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme v teple místnosti 1-2 hodiny kynout. Krok 2: Vykynuté těsto rozdělíme na kousky - asi nebudete dělat podplameňáků tolik, klidně z půlky těsta vytvarujte dalamánky a kousky z druhé půlky těsta rozválejte na placku o průměru cca 15 cm.
Necháme v teple nakynout (asi hodinu, dvě, podle okolní teploty i síly kvásku). Krok 3: Podplamenice potřeme silnější vrstvou švestkových povidel, okraje jim potřeme vodou. Vodou potřeme i dalamánky a plech dáme péct do rozehřáté trouby dorůžova.
Po upečení je dobré okraje podplameňáků potřít rozpuštěným máslem.
Zveřejněno 19. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Potrnčené podplameňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mm29
Moje poznámka
Potrnčené podplameňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mm29
Nejnovější recepty
Medové kuličky
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 7 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 8 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 9 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 11 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno 16. 12. 2025 18:32:11
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 12 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 26 minutami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 34 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
busy_dad před 46 minutami
Celerová pomazánka
Toms1 před 1 hodinou
Rajská omáčka s masovými kuličkami
poirotka před 1 hodinou
Zeleninové rizoto s bulgurem
Ongbac3 před 2 hodinami
Čokoládovo-banánové muffiny
veronika_straka před 4 hodinami
Matcha kuličky
veronika_straka před 4 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Kajkajak před 5 hodinami
Tématické fráze:
podplamenice,
podplamenice recepty,
recept na podplamenice,
podplamenice recept,
kotrouše recept,
kotrouše recepty,
co jsou podplamenice,
podplemenice recept,
recept kotrouše,
pečivo podplamenice,
kotrouše -1 plech,
recepty kotrouše,
šupaky recept,
podplsmenice,
podplamenice se švestkami,
podplamenice-recept,
kotrouše recept,
kynuté kotrouše-recept,
kotrouše-recept,
sladké kotrouše
Suroviny:
kvas žitný,
mouka žitná chlebová,
voda,
voda,
mouka chlebová pšeničná,
kmín drcený,
sůl,
povidla švestková
Komentáře (5)