Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 830 kJ / 1 871 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,35 g |
Tuky | 9,60 g |
Vláknina | 23,23 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,02 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 377,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na rozkvas umícháme a necháme asi 10 hodin kvasit.
Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme v teple místnosti 1-2 hodiny kynout. Krok 2: Vykynuté těsto rozdělíme na kousky - asi nebudete dělat podplameňáků tolik, klidně z půlky těsta vytvarujte dalamánky a kousky z druhé půlky těsta rozválejte na placku o průměru cca 15 cm.
Necháme v teple nakynout (asi hodinu, dvě, podle okolní teploty i síly kvásku). Krok 3: Podplamenice potřeme silnější vrstvou švestkových povidel, okraje jim potřeme vodou. Vodou potřeme i dalamánky a plech dáme péct do rozehřáté trouby dorůžova.
Po upečení je dobré okraje podplameňáků potřít rozpuštěným máslem.
Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme v teple místnosti 1-2 hodiny kynout. Krok 2: Vykynuté těsto rozdělíme na kousky - asi nebudete dělat podplameňáků tolik, klidně z půlky těsta vytvarujte dalamánky a kousky z druhé půlky těsta rozválejte na placku o průměru cca 15 cm.
Necháme v teple nakynout (asi hodinu, dvě, podle okolní teploty i síly kvásku). Krok 3: Podplamenice potřeme silnější vrstvou švestkových povidel, okraje jim potřeme vodou. Vodou potřeme i dalamánky a plech dáme péct do rozehřáté trouby dorůžova.
Po upečení je dobré okraje podplameňáků potřít rozpuštěným máslem.
Zveřejněno 19. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Potrnčené podplameňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mm29
Moje poznámka
Potrnčené podplameňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mm29
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 7 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 9 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 12 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 13 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 26 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 5 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 7 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 9 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 9 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 10 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 11 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 13 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 14 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 15 hodinami
Tématické fráze:
podplamenice,
podplamenice recepty,
recept na podplamenice,
podplamenice recept,
kotrouše recept,
kotrouše recepty,
co jsou podplamenice,
podplemenice recept,
recept kotrouše,
pečivo podplamenice,
kotrouše -1 plech,
recepty kotrouše,
šupaky recept,
podplsmenice,
podplamenice se švestkami,
podplamenice-recept,
kotrouše recept,
kynuté kotrouše-recept,
kotrouše-recept,
sladké kotrouše
Suroviny:
kvas žitný,
mouka žitná chlebová,
voda,
voda,
mouka chlebová pšeničná,
kmín drcený,
sůl,
povidla švestková
Komentáře (5)