Bochánky se zelím

medmic Kuchař: medmic

Doba přípravy: 2,5 h Domácí pekárna 5 názorů

Suroviny

250 gramů podušeného kysaného zelí
300-400 gramů hladké mouky
125 ml mléka
1/4 kostky droždí
1 vejce
sůl
kmín
pepř
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy si dáme mléko v pokojové teplotě, vejce, přeložíme okapané zelí, osolíme, přidáme hladkou mouku, nadrobíme droždí a vše opepříme čerstvým pepřem a řádně okmínujeme.

  2. Vypracujeme si těsto, nebo necháme pekárnu ať dělá do může. Nemělo by být úplně řídké, případně podle potřeb dosypáváme ještě mouku. Necháme kynout přibližně hodinu a čtvrt - měl by výrazně narůst jeho objem.

  3. Na vál si nasypeme hladkou mouku, vyklopíme těsto a pomoučenýma rukama tvarujeme bochánky, šišky a všemožné další tvary, jaké nás napadnou. Hotová dílka ukládáme na pečící papír, silikon nebo vymazaný plech tak, aby mezi nimi byla trocha volného místa. Případně je ještě posypeme kmínem.

  4. Připravený plech vložíme do trouby rozpálené na 200°C a pečeme do zlatova při teplotě přibližně 200°C - čas pečení by měl být kolem půl hodiny. Jíst je můžeme teplé, ale za nadýmání autor receptu nezodpovídá.

Poznámka

Pokrm vznikl, když zůstalo větší množství dušeného zelí od strapaček (čili nepřislazovaného) a ze zbytkového pokusu se stala oblíbená součást našeho jídelníčku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bochánky se zelím

Tématické fráze: bochánky plněné zelím kynute bochanky se zelim recepty s čerstvým zelím bochánky se zelím a škvarky kynuté bochánky k zelí bulky s kysaným zelím domaci bulky se slaninou a zelim kynuté bochánky plněné zelím recepty se zelím čerstvým bulky plněné zelím chlebové plněné bochánky plněné zelím a uzenina bulky se zelím plněné bochánky se zelim bochánky z kynutého těsta se zelím bochánek se zelím bochánky se kysaným zelím škvarkové bochánky se kysaným zelím bochanky plnene skvarky a zelim pečené v troubě kynute bochanky se skvarky a kysaného zelí bulky plnene zelim a uzeninou

Zapomněl/a jsem heslo