

Gulášová polévka z králičích kostí
Suroviny 4 porce
- 4 střední brambory
- kosti z králíka
- 1,5 litru vody
- sůl
- pepř
- majoránku
- česnek
- 5 dkg sádla
- přiměřeně hl. mouky
- sladkou papriku
- pálivou papriku
Postup přípravy receptu
Brambory oloupeme a pokrájíme na větší kostky, kosti opláchneme a vše dáme vařit do papiňáku na půl hodiny. Po vypnutí a zchladnutí papiňáku vyjmeme kosti, obereme je a pokrájíme na kousky.
Před tím, než je vrátíme zpět do polévky, rozmačkáme brambory šťouchadlem.
Na malé pánvičce rozpustíme sádlo, přidáme mouku a restujeme, když je světle hnědá přidáme obě papriky a ještě chvíli restujeme, necháme mírně vychladnout a zaváříme do vroucí polévky a povaříme do požadované hustoty.
Rozmačkáme česnek, ochutíme solí a pepřem. Majoránku dáváme až po vypnutí, až se polévka přestane vařit.
Poznámka od kuchařky
Když si k polévce vezmeme rohlík a nebo krajíc chleba, určitě vás dobře zasytí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Gulášová polévka z králičích kostí
-
Maryje: vůbec mě to nevadí, pěknou fotku jsi přidala
-
Polévka je výborná. Hlavně oceňuji zužitkování kostry, díky tomu spotřebuji opravdu celého králíka. Kromě bodu jsem přidala i fotku. Pokud by to vadilo, samozřejmě smažu.
-
Drobek:tak dobře opravím název
-
Proč falešná? Prostě z králíka, a co.
Bodík už jsem dal.
-
Sympatická polievka...