Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 534 kJ / 1 562 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,22 g |
Tuky | 35,19 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 520 mg |
Sůl | 1,25 g |
Sacharidy | 254,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme sníh.
Ze žloutků, cukru a 2 lžic vody ušleháme hustou pěnu, do které pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy.
Piškotový korpus pečeme při 180 °C asi 15 minut podle typu trouby, korpus má mít zlatavou barvu. Pro jistotu zkusíme uprostřed propíchnout špejlí, těsto se nesmí lepit. Krok 2: Krém: z mléka a mouky uvaříme v hrnci na malém plameni (pomalu) za častého míchání hustou kaši a za občasného promíchání ji necháme vychladnout.
Máslo necháme změknout na pokojovou teplotu a pak ho s prosátým cukrem vyšleháme do pěny.
Poté projedeme metličkami i kaši a po částech ji vešleháme do máslové pěny. Ke konci vmícháme pomalu rum (je lepší, pokud má pokojovou teplotu, ledový má tendence krém srazit!). Krok 3: Korpus prořízneme, namažeme krémem a poklademe okapaným ovocem. Na ovoce navrstvíme vyšlehanou šlehačku se ztužovačem. Dle chuti můžeme dát i cukr (já nedávám). Přiklopíme druhou část korpusu. Povrch a stěny pomažeme zbylým krémem a vše potáhneme rozváleným fondánem (nebo marcipánem). Vyrobíme z marcipánu ozdobný pruh, který přilepíme po obvodu dortu "lepidlem" na jedlý papír. Navrch přilepíme zvolený obrázek z jedlého papíru a vše dozdobíme potravinářskými perličkami a marcipánovou mašlí.
Ze žloutků, cukru a 2 lžic vody ušleháme hustou pěnu, do které pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy.
Piškotový korpus pečeme při 180 °C asi 15 minut podle typu trouby, korpus má mít zlatavou barvu. Pro jistotu zkusíme uprostřed propíchnout špejlí, těsto se nesmí lepit. Krok 2: Krém: z mléka a mouky uvaříme v hrnci na malém plameni (pomalu) za častého míchání hustou kaši a za občasného promíchání ji necháme vychladnout.
Máslo necháme změknout na pokojovou teplotu a pak ho s prosátým cukrem vyšleháme do pěny.
Poté projedeme metličkami i kaši a po částech ji vešleháme do máslové pěny. Ke konci vmícháme pomalu rum (je lepší, pokud má pokojovou teplotu, ledový má tendence krém srazit!). Krok 3: Korpus prořízneme, namažeme krémem a poklademe okapaným ovocem. Na ovoce navrstvíme vyšlehanou šlehačku se ztužovačem. Dle chuti můžeme dát i cukr (já nedávám). Přiklopíme druhou část korpusu. Povrch a stěny pomažeme zbylým krémem a vše potáhneme rozváleným fondánem (nebo marcipánem). Vyrobíme z marcipánu ozdobný pruh, který přilepíme po obvodu dortu "lepidlem" na jedlý papír. Navrch přilepíme zvolený obrázek z jedlého papíru a vše dozdobíme potravinářskými perličkami a marcipánovou mašlí.
Zveřejněno 19. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kombajnový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gOzG
Moje poznámka
Kombajnový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gOzG
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 16 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí filé v těstíčku
Sahula před 16 minutami
Jablečná polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Lasagne se sójovým masem
FranTisket před 5 hodinami
Buchta z jogurtu
iva.satkova před 5 hodinami
Jablkový závin pro chlapy
Noumik před 6 hodinami
Šunkofleky II
Honza62 před 6 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 6 hodinami
Holandský řízek
Kristina1 před 6 hodinami
Srdíčka na smetaně
brtna před 9 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 10 hodinami
Tématické fráze:
jedlý ozdobný dortový papír,
jak lepit jedlý papír na dort,
jedlý papír lepit bílkem?,
jak dat obrazek z jedleho papiru na dortový korpus,
kombajnove obrazky,
kombajnove obrazky,
kdy lepit ja jedlý papír na dort
Suroviny:
prášek do pečiva,
mouka polohrubá,
vejce,
cukr,
voda,
mléko,
mouka hrubá,
máslo,
cukr moučkový,
rum,
šlehačka,
ztužovač šlehačky,
marcipán,
perlička,
papír jedlý,
Komentáře (1)