Suroviny
Porce: cca 20 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 091 kJ / 5 758 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,04 g |
Tuky | 444,05 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 3,19 g |
Sodík | 1,04 g |
Sůl | 2,15 g |
Sacharidy | 305,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme orechy, strúhanku, kávu a nakoniec sneh z biekov.
Krok 2: Na plech dáme mastný papier a rozotrieme cesto. Pečieme asi 25 min. pri teplote 220 stupňov.
Krok 3: Plnka: smotanu uvaríme s čokoládou na hustý krém. Maslo vymiešame a postupne pridáme krém. Upečené cesto rozdelíme na dve časti a medzi ne dáme plnku.
Zveřejněno 5. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Elka bez múky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r0w4
Moje poznámka
Elka bez múky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r0w4
Nejnovější recepty
Nepečený borůvkový dezert
Přidáno před 45 minutami
Švestkovy koláč s krémem z tvarohu a pudingu
Přidáno před 12 hodinami
Bazalková frittata
Přidáno před 17 hodinami
Nepečený makový koláč
Přidáno před 23 hodinami
Oblíbená žemlovka
Přidáno 5. 9. 2025 20:46:25
Jablečný koláč se skořicí
Přidáno 5. 9. 2025 20:40:42
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Italská polévka z pečených paprik a rajčat
IrenaHRA před 1 hodinou
Francouzský hruškový koláč
Janicee před 7 hodinami
Drožďová polévka
HanaHanka před 7 hodinami
Sterilovaná paprika s olejem
Bretik před 8 hodinami
Naložená ačokča Dagmar
Bretik před 8 hodinami
Pečená švestková povidla
HanaS92 před 8 hodinami
Kuřecí roláda plněná vejci a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Stefi.f před 9 hodinami
Steak z tuňáka s citronovo-hořčičnou omáčkou
vanilj před 11 hodinami
Fazolová polévka mojí babičky
Frant.cermak@seznam.cz před 11 hodinami
Základní Donuts - Donut maker
icecube58 před 12 hodinami
Tématické fráze:
kuchyne do elka,
punčová plňka,
pudingove recepty bez muky
Suroviny:
žloutek,
cukr,
ořechy mleté,
strouhanka,
káva černá,
bílek,
smetana,
čokoláda hořká,
máslo
Komentáře (6)