Ovocné knedlíky v páře
Suroviny
Porce: 12 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 4 455 kJ / 1 065 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,84 g |
Tuky | 14,88 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 268 mg |
Sodík | 142 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 188,11 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Osvědčilo se mi vypeckovávat třešně brčkem na pití. Pokud nemá zkosený okraj, ustříhneme konec brčka ze šikma nůžkami.
Mělo by být pevnější, i když to šlo i tím od frapé.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 6. 2018 08:55
Ivanaydeavean:
Tak tomu rozumím, já si na cesty sušené droždí vozím. Když po nás chtějí nějaké národní jídlo, dělám koláčky. Většinou se dá použít mouka all purpose. Jen do Číny jsem si raději mouku vzala, protože čínsky přečtu jen WC a východ, a není pravda, že mají všude nápisy v angličtině. To budete mít hodně pomazánky a knedlíčků z kila droždí.
Tak tomu rozumím, já si na cesty sušené droždí vozím. Když po nás chtějí nějaké národní jídlo, dělám koláčky. Většinou se dá použít mouka all purpose. Jen do Číny jsem si raději mouku vzala, protože čínsky přečtu jen WC a východ, a není pravda, že mají všude nápisy v angličtině. To budete mít hodně pomazánky a knedlíčků z kila droždí.
6. 6. 2018 21:58
U nas kostky nemame:) bydlim v cizine a koupim jen kilove drozdi tak si to vazim ale vim ze v cesku je to 42g Jedna kostka, vcera jsem si nasla na netu:)
6. 6. 2018 21:54
Ivanaydeavean:
Na 250 g mouky bych dala 20 g čerstvého. ( Půl kostky, jestli máte 42 g , tu nejběžnější ). Vůbec z toho nemusíte mít obavy.
Není zač.
Na 250 g mouky bych dala 20 g čerstvého. ( Půl kostky, jestli máte 42 g , tu nejběžnější ). Vůbec z toho nemusíte mít obavy.
Není zač.
6. 6. 2018 21:48
Ja mam prave doma jen to cerstve, kolik teda gramu mam pouzit? ...moc dekuji :)
6. 6. 2018 21:46
Ivanaydeavean:
Není to moc, knedlíky jsou krásně nadýchané a droždí v nich není cítit. 2 malé lžičky jsou asi půl sáčku a ten je na 0,5 kg.
Sušené droždí používám často, mám vždy doma a nic z něj nepraskne. Nevýhoda je, že těsto déle kyne a droždí je dražší než čerstvé. A nejde z něj udělat pomazánka ani knedlíčky do polévky. Maska na obličej ano.
Není to moc, knedlíky jsou krásně nadýchané a droždí v nich není cítit. 2 malé lžičky jsou asi půl sáčku a ten je na 0,5 kg.
Sušené droždí používám často, mám vždy doma a nic z něj nepraskne. Nevýhoda je, že těsto déle kyne a droždí je dražší než čerstvé. A nejde z něj udělat pomazánka ani knedlíčky do polévky. Maska na obličej ano.
6. 6. 2018 21:24
Mam dotaz, neni to moc drozdi na 250g mouky? Je to zhruba cela kostka cerstveho drozdi...
6. 6. 2018 21:17
Dříve jsem je vařila ve vodě, ale naučila jsem se je napařovat na páře, ale stačí mi 10- 15 minut.
6. 6. 2018 16:41
Johanka128: To asi ne, ale možná jsem ty meruňky měla měkčí
6. 6. 2018 16:40
Jana Dorazinová-Remková: Já jsem je právě dala na 10 minut a pak na dalších 10 minut a pak ještě na 5 minut...druhou dávku už rovnou na 25 minut...jedině že by každej hrnec pařil jinak a taky asi záleží na tom, kolik je tam těsta a jak velké jsou knedlíky?
6. 6. 2018 15:47
Johanka128: Tak já teď dělala meruňkové knedlíky minulý týden. Měla jsem menší meruňky, dávala jsem vždy půlku a dělala jsem je na pařáčku v klasickém hrnci 12 minut. Meruňky byly akorát, nebyly tvrdé, ani rozvařené a pravda je, že informaci na to, jak dlouho je vařit v páře jsem našla zde na Topreceptech u některých "blbounů", ale omlouvám se, už nevím, které to byly. Hledala jsem jen informaci, jak dlouho je v té páře vařit.
6. 6. 2018 11:43
Já jsem dělala kynuté meruňkové knedlíky před pár dny (podle našeho receptu) a v parním hrnci jsem pařila 25 minut, pár meruněk bylo ještě i trochu tvrdších. Klasické kynuté přílohové knedlíky dělám 30-35 minut, těch 10-12 mi na ovocné přijde málo, takže souhlasím s autorkou s těmi 25 minutami
6. 6. 2018 08:47
zdenka.s:
Mně zase přijde 10 minut málo, už kvůli ovoci uvnitř, ale záleží na velikosti knedlíků. Pokud máme knedlíky meruňkové nebo švestkové, bude ovoce nedovařené. Taky mouka se má vařit kvůli stravitelnosti. Ale záleží na Vás, jak jste zvyklá. 10 minut vařím tvarohové knedlíky ve vodě, ale tam je na ovoci malá vrstva těsta.
Mně zase přijde 10 minut málo, už kvůli ovoci uvnitř, ale záleží na velikosti knedlíků. Pokud máme knedlíky meruňkové nebo švestkové, bude ovoce nedovařené. Taky mouka se má vařit kvůli stravitelnosti. Ale záleží na Vás, jak jste zvyklá. 10 minut vařím tvarohové knedlíky ve vodě, ale tam je na ovoci malá vrstva těsta.
6. 6. 2018 07:23
zdenka.s: Já napařuji max 12 minut
5. 6. 2018 21:09
Opravdu se napařují 25 minut? Zdá se mi to hodně.
5. 6. 2018 20:28
Vypada to moc dobre a super ze s hl.moukou:) jeste dnes zkusime:)
U nas mame jen hl.mouku takze moc dekuji za recept :)
Zrovna mame cas obedu a ja nevedela co uvarit
U nas mame jen hl.mouku takze moc dekuji za recept :)
Zrovna mame cas obedu a ja nevedela co uvarit
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 27 minutami
Bramborový bochníček
Přidáno před 5 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 5 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Fit salát
Přidáno před 18 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 2 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 2 hodinami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 3 hodinami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 3 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 3 hodinami
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 4 hodinami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 6 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vaření v páře je stará metoda. Proti klasickému vaření šetří čas, energii i vodu. A jde to i bez parního hrnce
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Kynuté knedlíky germknödl: Rakouskou delikatesu si snadno uděláte i doma podle tohoto receptu
Další recepty
Tématické fráze: ovocné knedlíky na páře ovocné knedlíky v páře ovocné knedlíky vařené v páře knedliky na pare jak dlouho vařit ovocné knedlíky kynuté ovocné knedlíky vařené v páře vareni ovocnych knedliku v pare ovocne kynuté knedlíky nad párou kynuté ovocné knedlíky na páře knedliky v pare jak dlouho vařit ovocné knedlíky v páře kynuté ovocné knedliky v páře ovocné knedlíky nad párou jak dlouho varit knedliky v pare ovocné knedlíky vařené na páře vaření knedlíků v páře nejlepší recept na kynuté ovocné knedlíky v páře jak vařit knedlíky v páře kynuté ovocne knedlíky nad párou jak varit ovocne knedliky v pare
Suroviny: mouka hladká, cukr, máslo, sůl, vejce, mléko, droždí sušené, povidla švestková, tvaroh na strouhání, mák, houska, cukr
Ovocné knedlíky v páře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nqK5
30 názorů