Rybízový koláč s vaječným krémem

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 4 názory

Suroviny

Těsto:
180 g másla
150 g krupicového cukru
4 vejce
špetka soli
350 g polohrubé mouky
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
150 g mletých mandlí
Vaječný krém:
2 vejce
2 sáčky (40 g) vanilkového cukru
200 ml smetany ke šlehání
Mimo to:
rybíz (množství podle chuti)
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo ušleháme s krupicovým cukrem a špetkou soli do pěny. Po chvíli postupně přišleháme vejce.
    Mouku smícháme s kypřícím práškem a mandlemi a vmícháme do našlehané pěny.
    Těsto rozetřeme na menší plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou. Rovnoměrně posypeme opraným a okapaným rybízem.

  2. Vaječný krém:
    Z vajec oddělíme bílky a žloutky. Žloutky, smetanu ke šlehání a 2 sáčky vanilkového cukru ušleháme. Z bílků ušleháme pevný sníh a lehce ho vmícháme do žloutkové pěny.

  3. Vzniklý vaječný krém nalijeme na rybíz.
    Plech vložíme do trouby předehřáté na 160°C a pečeme asi 40 minut.
    Koláč necháme dobře vychladnout a pak teprve krájíme.

Poznámka

Vaječný krém na povrchu rychle hnědne. Aby se předešlo spálení, doporučuju asi po 15 minutách koláč zakrýt alobalem nebo pečícím papírem a dopéct přikrytý.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 56 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rybízový koláč s vaječným krémem

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo