Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 255 kJ / 1 973 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,70 g |
| Tuky | 87,88 g |
| Vláknina | 13,42 g |
| Cholesterol | 301 mg |
| Sodík | 429 mg |
| Sůl | 1,19 g |
| Sacharidy | 219,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme tvaroh, mléko, olej a vejce. Do směsi přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, sůl, pepř a zamícháme.
Krok 2: Rajčata a mozzarellu nakrájíme na menší kostičky, sušená rajčata necháme okapat od oleje a překrájíme na menší kousky, bazalku nasekáme.
Vše zamícháme do těsta. Z těsta utvoříme nižší bochánek, asi 5 cm na výšku. Krok 3: Menší plech nebo kulatou formu vystříkáme olejem a vložíme bochánek, který také na povrchu postříkáme olejem.
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 35-40 minut.
Upečený bochánek necháme chvíli zchladnout na mřížce a pak nakrájíme na plátky.
Podáváme se zeleninovým salátem nebo jako přílohu ke grilovanému plátku masa nebo grilované zelenině.
Nejlépe chutná ještě trochu vlažný.
Vše zamícháme do těsta. Z těsta utvoříme nižší bochánek, asi 5 cm na výšku. Krok 3: Menší plech nebo kulatou formu vystříkáme olejem a vložíme bochánek, který také na povrchu postříkáme olejem.
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 35-40 minut.
Upečený bochánek necháme chvíli zchladnout na mřížce a pak nakrájíme na plátky.
Podáváme se zeleninovým salátem nebo jako přílohu ke grilovanému plátku masa nebo grilované zelenině.
Nejlépe chutná ještě trochu vlažný.
Zveřejněno 18. 7. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bochánek vhodný k salátům a letnímu grilování
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DLMq
Moje poznámka
Bochánek vhodný k salátům a letnímu grilování
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DLMq
Nejnovější recepty
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 1 hodinou
Domácí veka
Přidáno před 13 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 15 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 19 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sedlácké fondue
vitula1 před 1 hodinou
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 13 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 14 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 14 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 16 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 17 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 19 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 20 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 20 hodinami
Tématické fráze:
bochánek z kypřícího prášku recept,
bochanky z kypriciho prasku,
bochánky kypricim praskem,
bochanky mozzarella
Suroviny:
tvaroh měkký,
olej olivový,
mléko,
vejce,
sůl,
pepř,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
rajče,
rajče sušené v oleji,
sýr mozzarella,
bazalka čerstvá,
olej
Komentáře (7)
Jo, ten čas pečení se může trochu lišit, každá trouba peče jinak