Žampiónová polévka veganská

adela73 Kuchařka: adela73

Doba přípravy: 20 4 porce Polévky 0 názorů

Suroviny

150 g žampiónů
10 ml oleje olivového (1 pl)
50 g brambor
20 ml rýžové smetany (2 pl)
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme žampióny na plátky.

  2. Žampióny vložíme do hrnce a restujeme na olivovém oleji.

  3. Oloupeme a nakrájíme nadrobno brambory.

  4. Malou část žampiónů odložíme bokem na ozdobení.

  5. Nakrájená brambory přidáme do hrnce a zalijeme vodou.

  6. Osolíme a jemně opepříme.

  7. Vaříme do té doby než brambory změknout (10 minut).

  8. Po uvaření přidáme smetanu a vše rozmixujeme.

  9. Žampiónovou polévku ozdobíme smetanou a orestovanými žampióny

Poznámka

Žampiony jsou bohaté na bílkoviny i vitamíny C, B a D. Obsahují jen velmi málo soli a tuků. Proto se velmi často používají při dietním režimu.

https://www.fajnejidlo.eu/recepty/recept.php?id=87...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Žampiónová polévka veganská

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: veganska polévka veganská žampionová krémová polévka veganská krémová žampionová polévka

Zapomněl/a jsem heslo