 
		
Domácí rýžová mouka
Rýžová mouka neobsahuje lepek a je tak vhodná pro pacienty s celiakií a pro bezlepkovou dietu. Těsto z rýžové mouky je pevné, v mnoha ohledech podobné těstu z pšeničné mouky, ačkoli ne tak pružné.
Suroviny pro 1 dávka
na 3 půllitrové sklenice
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 983 kJ / 3 581 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 70,00 g | 
| Tuky | 7,00 g | 
| Vláknina | 19,00 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 60 mg | 
| Sůl | 0,30 g | 
| Sacharidy | 800,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Nejprve rýži nasypeme do velké mísy, poté do ní napustíme vodu tak, aby byla rýže všechna potopená - voda se trochu zakalí. Rýži rukou pořádně propereme a vodu scedíme.
	Krok 2: Poté opět napustíme vodu a propereme. Tento postup opakujeme až do té doby, než voda zůstane úplně čistá.
	Krok 3: Jakmile je voda čistá, necháme v ní rýži nejlépe 4 hodiny (jde to i na 1 hodinu, ale čím déle to tam necháte, tím více bude výsledná mouka hladší, zrna totiž více změknou a půjdou líp rozemlít (recept je vhodný i pro méně výkonnější mixéry).
	Krok 4: Po 4 hodinách rýži scedíme, rozprostřeme na utěrkou vyložený plech a necháme vsáknout přebytečnou vodu (vrstvu udělejte klidně i ze 3 utěrek, rychleji se to vsákne).
	Krok 5: Po asi hodince, kdy je rýže sušší, vysypeme a rozprostřeme rýži na pečicím papírem vyložený plech a sušíme v troubě vyhřáté na 60-80 °C za stálého kontrolování. Když se vám rýže zdá už dost suchá, vypneme troubu a necháme venku rýži vychladnout.
	Krok 6: Vychlazenou rýži rozemeleme v mixéru, prosejeme přes jemné sítko - a máme hotovo!
Zveřejněno 11. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Domácí rýžová mouka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r4p2
Moje poznámka
					 
				
Domácí rýžová mouka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r4p2
Nejnovější recepty
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 45 minutami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 12 hodinami
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 18 hodinami
	
			 
	
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 20 hodinami
	
			 
	
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 9 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 10 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 11 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 12 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 12 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 12 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 12 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 12 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 13 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 13 hodinami
						Tématické fráze:
						
							jak se dělá rýžová mouka, 
						
						
							ryžová mouka lidl, 
						
						
							domácí rýžová mouka, 
						
						
							rýžová mouka domácí recept, 
						
						
							kde sehnat ryzovou mouku, 
						
						
							kde koupím rýžovou mouku, 
						
						
							billa rýžová mouka, 
						
						
							rýžová mouka kde koupím, 
						
						
							paraboloid rýže, 
						
						
							co se dělá z rýžové mouky, 
						
						
							kde koupím mouku, 
						
						
							priprava ryze parabolaid, 
						
						
							kde koupim ryzovou mouku jemnou, 
						
						
							rýžová mouka albert, 
						
						
							rýžová voda, 
						
						
							celozrnna ryze levne, 
						
						
							smaženíz rýžovou moukou, 
						
						
							rýže na mochi, 
						
						
							domácí mouky, 
						
						
							rýžová voda zkušenosti
						
					
 
	 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (4)
Jinak rýži rádi kupujeme u šikmokuků a hned velký pytel. Nejraději mame pákistánskou
Jinak paraboloid je hnus fialovej
Děkuji za tip. Já většinou dělám mochi, a osvojenou mám kulatozrnnou. Je v ní více lepku, takže to hezky drží - avšak také děkuji za tip, někdy vyzkouším :) Ale i s tou dobou máte pravdu - pokud máte výkonnější mixér, můžete to zrovna rozemlít v mixéru, to není žádný problém . Díky za koment :)