Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 207 kJ / 2 201 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,23 g |
Tuky | 18,26 g |
Vláknina | 49,90 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 226 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 375,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso umeleme (nebo pokrájíme nadrobno), škvarky posekáme, česnek rozmačkáme - vše smícháme s krupicí, kořením, zalijeme vývarem, promícháme, podle chuti dosolíme a necháme min. půl hodiny stát. Můžeme přidat i nastrouhané vařené brambory, placky budou vláčnější, méně křupavé. Těsto by mělo být řidší, něco mezi lívanci a bramboráky :D.
Krok 2: Plech (cca 30x40 cm) vymažeme trošku sádlem, vyložíme pečícím papírem (ten taky vymažeme sádlem) a odpočinuté těsto na něj roztřeme do výšky asi 1-2 cm. Pečeme na 170 st.C dozlatova, teplé krájíme na čtverce.
Zveřejněno 14. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrzák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2BXz
Moje poznámka
Mrzák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2BXz
Nejnovější recepty
Toasty s anglickou slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Točený dort plněný ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Jednohubky s dírou
Přidáno před 4 hodinami
Cuketová směs na topinky
Přidáno před 7 hodinami
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 23 hodinami
Rajčatový salát
Přidáno 18. 7. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Veselé muffinky
Natkaaa před 43 minutami
Mořský Rumcajs
zdenda53 před 1 hodinou
Jadel ve slanině
majka.k před 1 hodinou
Rajská omáčka s karbanátkem
MichalP před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Lela5774 před 2 hodinami
Tvarohovo-meruňková zmrzlina
kremik před 5 hodinami
Tvarohová buchta s meruňkami
EvaSte před 5 hodinami
Levná a rychlá buchta z remosky
Evajira před 5 hodinami
Zeleninová polévka bez zasmažení
trdlo před 5 hodinami
Tématické fráze:
mrzáci,
jídlo mrzák,
peceny mrzak,
mrzáci recept,
mrzák na na plech,
top receptymrzak
Suroviny:
maso vepřové,
škvarky,
krupice pšeničná,
majoránka,
saturejka,
pepř,
sůl,
česnek,
vývar masový,
sádlo
Komentáře (11)