Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 207 kJ / 2 201 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,23 g |
Tuky | 18,26 g |
Vláknina | 49,90 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 226 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 375,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso umeleme (nebo pokrájíme nadrobno), škvarky posekáme, česnek rozmačkáme - vše smícháme s krupicí, kořením, zalijeme vývarem, promícháme, podle chuti dosolíme a necháme min. půl hodiny stát. Můžeme přidat i nastrouhané vařené brambory, placky budou vláčnější, méně křupavé. Těsto by mělo být řidší, něco mezi lívanci a bramboráky :D.
Krok 2: Plech (cca 30x40 cm) vymažeme trošku sádlem, vyložíme pečícím papírem (ten taky vymažeme sádlem) a odpočinuté těsto na něj roztřeme do výšky asi 1-2 cm. Pečeme na 170 st.C dozlatova, teplé krájíme na čtverce.
Zveřejněno 14. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrzák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2BXz
Moje poznámka
Mrzák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2BXz
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 18 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 18 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 18 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 2 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 3 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 4 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 19 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 20 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 22 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Výborné lasagne
Hansenka 15. 6. 2025 11:36
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo 15. 6. 2025 11:05
Ražniči v zapékací misce
Valis 15. 6. 2025 10:50
Tématické fráze:
mrzáci,
jídlo mrzák,
peceny mrzak,
mrzáci recept,
mrzák na na plech,
top receptymrzak
Suroviny:
maso vepřové,
škvarky,
krupice pšeničná,
majoránka,
saturejka,
pepř,
sůl,
česnek,
vývar masový,
sádlo
Komentáře (11)