Rychlé bramborové placky nebo škubánky

Ivana41 Kuchařka: Ivana41

Doba přípravy: 45 minut Bramborová jídla 3 názory

Suroviny

brambory
hrubá mouka
ghí (přepuštěné máslo)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme brambory a uvaříme do měkka. Slijeme vodu, ale ne všechnu. Asi čtvrtinu vody necháme v hrnci s bramborami, nasypeme hrubou mouku tak, aby byly brambory zasypané, hrncem pořádně zatřeseme, aby se mouka promíchala s bramborami a vodou.
    Necháme chvíli stát, aby se mouka spařila.
    Mixérem s nástavecna hrubé mixování vše spojíme v hladké těsto (jako na škubánky).

  2. Na válu rozsypeme trochu hladké mouky a vyválíme z těsta asi 2 mm vysoké placky.

  3. Na tefal pánev s nízkým okrajem dáme jednu lžíci ghí. Pečeme placky na pánvi na ghí do zlatova.

  4. Druhá možnost je, že na oleji a normální pánvi upečeme škubánky, které uplácáme v ruce na asi 7 mm vysoké placky, menší než bramborové placky, a opět pečeme do zlatova.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlé bramborové placky nebo škubánky

Tématické fráze: bramborové placky recept bramborové placky rychlé a dobré na škubánky rychle a levné recepty pečeme škubanky škubánky recept

Zapomněl/a jsem heslo