Rychlé bramborové placky nebo škubánky

Bramborová jídla Doba přípravy: 45 minut 3 názory

Bramborová jídla Doba přípravy: 45 minut 3 názory

Suroviny

brambory
hrubá mouka
ghí (přepuštěné máslo)

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme brambory a uvaříme do měkka. Slijeme vodu, ale ne všechnu. Asi čtvrtinu vody necháme v hrnci s bramborami, nasypeme hrubou mouku tak, aby byly brambory zasypané, hrncem pořádně zatřeseme, aby se mouka promíchala s bramborami a vodou.
    Necháme chvíli stát, aby se mouka spařila.
    Mixérem s nástavecna hrubé mixování vše spojíme v hladké těsto (jako na škubánky).

  2. Na válu rozsypeme trochu hladké mouky a vyválíme z těsta asi 2 mm vysoké placky.

  3. Na tefal pánev s nízkým okrajem dáme jednu lžíci ghí. Pečeme placky na pánvi na ghí do zlatova.

  4. Druhá možnost je, že na oleji a normální pánvi upečeme škubánky, které uplácáme v ruce na asi 7 mm vysoké placky, menší než bramborové placky, a opět pečeme do zlatova.

Komentáře k receptu Rychlé bramborové placky nebo škubánky

Tématické fráze: bramborové placky bramborové placky skubanek skubanky na pánvi škubánky placky pečené pečené škubanky recepty placjy ze skubanku rychle pečení top recepty kucmoch recept placky pecene skubanky videorecept bramborove placky recept recept bramborové placky rychlé a dobré na škubánky rychle a levné recepty pečeme škubanky škubánky recept