Pikantní sekaná s kapustičkami a kapií

medanek Kuchařka: medanek

Vepřové maso 1 názor

Suroviny

800 g vepřové plece
150 g uzené slaniny
1+2 cibule
1 vejce
1-2 rohlíky
1 malá kapie červená
1 malá kapie žlutá
1 hrst nastrouhaného sýra čedar
1 lžíce papriky
kapustičky
sůl
pepř
mléko
olej
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso pomeleme, obě kapie, slaninu a jednu cibuli nakrájíme na kostečky, zbytek cibule na kolečka.
    Nakrájené rohlíky na kolečka namočíme v troše mléka, jen aby nasákly a daly se rozmělnit.

  2. Kapustičky očistíme, zbavíme vrchních lupenů a dáme na chvíli povařit do slané vody (stačí tak 5 minut) a necháme vychladit.

  3. Na kapce oleje osmažíme pokrájenou cibuli se slaninou (jen krátce) a také necháme vychladit.

  4. Maso, vejce, cibulku se slaninou, rozmočené rohlíky, papriku, sůl, pepř a sýr dobře zamícháme, přidáme kapii, ochutnáme a je-li potřeba, ještě dochutíme solí a pepřem.
    Mokrýma rukama utvoříme šišku, do které vtlačíme kapustičky a urovnáme.

  5. Do pekáče dáme kus alobalu, vyskládáme kolečky cibule, na to položíme sekanou, podlijeme trochou vody, alobal uzavřeme a dáme péct na 200° C na 15-20 minut.
    Potom teplotu stáhneme na 110° C a pečeme dalších 60 minut.

  6. Ke konci pečení alobal otevřeme, přelijeme výpekem a pečeme již na barvu.
    Doba je orientační, je třeba hlídat, popřípadě ochutnat.

  7. Hotovou sekanou servírujeme s jakoukoliv úpravou brambor či s pečivem.
    Já volila bramborovou kaši.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 53 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní sekaná s kapustičkami a kapií

Tématické fráze: sekana s cedarem kapie nejlepší domácí sekaná s kapii

Zapomněl/a jsem heslo