Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pálivé tyčky pro plechové huby

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 890 kJ /
930 kcal
Bílkoviny24,58 g
Tuky24,67 g
Vláknina6,82 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy148,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vodě dobře rozmícháme droždí, pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto. Je-li mouka více savá, můžeme jí 0,5-1 lžíci během hnětení přidat. Těsto by mělo být příjemně tvárné (např. jako měkká žvýkačka).
Hotové necháme 30-45 minut kynout. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme a rozválíme na nevelký obdélník, cca 25x20 cm a necháme ho pár minut odpočinout. Krok 3: Nožem nebo rádýlkem na pizzu plát těsta rozkrájíme na 1-1,5 cm široké proužky, které při přenášení na plech s pečícím papírem nebo fóliíí v rukách opatrně natáhneme na šířku plechu. Tam je můžeme nechat takhle dlouhé nebo je překrojit napůl. Krok 4: Než se na 200°C nahřeje trouba, tyčky dokynou - upečeme je v dobře vyhřáté troubě, 13-17 minut. Kdo má rád tyčky křupavější, sníží v druhé půli pečení teplotu trouby a tyčky dopéká (dosouší) o něco déle.

Zveřejněno 2. 5. 2019

Poznámka autorky cathleen

Pálivé máme rádi, takže dávám papriky více nebo navíc přisypnu trochu chilli.

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pálivé tyčky pro plechové huby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YLRA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pálivé tyčky pro plechové huby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YLRA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Upečeno již poněkolikáté... Jako "přízdoba" dnes byla škvarková pomazánka. Moc dobré tyčinky, děkuji za recept. Foto přiloženo.

Práve pán domáci otvára víno na hasenie...:-D

magdalenka: to jsem ráda, že chutnají :-* jsou absolutně jednoduché a rychle hotové, viď? :-8

cathleen: takto si človek pletie bič na seba...:-8

SKVELÉ!!! Robila som z 300 g múky, ale mohla som aj z väčšieho množstva. Výborné k chrumkaniu pri hokeji.
Nevedela som odhadnúť množstvo mletej feferónky, ochutnávala som surové cesto, ale po upečení je to beztak iné...:-D vrch som ešte potrela vodou a posypala hrubou soľou a rascou. Vďaka za recept, pridávam foto.

magdalenka: děkuju! :-K :yes: Tak ať vás u hokeje nepálí huběnky! :-D

Ahoj, nedávaš ani trošinku cukru? Dík.

magdalenka: ne, tady jsem nedala :-)

cathleen: Dík.:-K

Krásný bucláček :-O:yes:

zizala: děkuju <3 dělá je paní Kaňovská, bydlí kousek od nás. Když jedem k nim do dílny, moje peněženka předem a nahlas naříká :-D hérečka je to!
https://www.fler.cz/shop/moravska-keramika

cathleen: Šikovná paní :yes:

Trošku mi není jasné, jak "rádýlkem" plát těsta rozválíme. Jinak super jednoduchý recept.:yes:

JanaDorazinova: díky. Aha, chyba - ne rozválíme, ale rozkrájíme. Plát těsta rozkrájíš rádýlkem - přidala jsem fotku.

cathleen: myslela jsem si to ;-)

Suroviny:
voda, olej, mouka hladká, sůl, paprika sušená pálivá, droždí čerstvé

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu