Listový špenát v těstovinách ,,conchiglioni“ a grilovaná kuřecí prsa

medanek Kuchařka: medanek

Drůbeží maso 5 názorů

Suroviny

3 kuřecí prsa
400 g čerstvého listového špenátu
1 cibule
2-3 stroužky česneku
2 vejce
olivový olej
sůl
pepř
250 g těstovin conchiglioni
Na potírání masa:
3 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
1 lžička červené papriky
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa umyjeme, osušíme, rozkrojíme na dva plátky, z obou stran osolíme a opepříme.
    Špenátové listy propláchneme pod tekoucí vodou, otrháme stonky, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na drobno a česnek prolisujeme.
    Vše na potírání masa smícháme dohromady.

  2. Na troše oleje osmažíme cibuli dozlatova, přidáme špenát, chvíli dusíme, než pustí trochu vody, přidáme česnek, osolíme, opepříme a za stálého míchání chvíli podusíme, cca 7 minut. Přidáme vejce a už jen počkáme, než se srazí.
    Dáme zatím stranou do tepla.

  3. Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme a plníme dušeným špenátem.

  4. Grilovací pánev potřeme olejem, rozehřejeme, poklademe plátky masa, potřené směsí a grilujeme cca 3-4 minuty z každé strany (během grilování můžeme ještě potírat).

  5. Servírujeme společně s plněnými těstovinami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 148 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Listový špenát v těstovinách ,,conchiglioni“ a grilovaná kuřecí prsa

Tématické fráze: listový špenát s těstovinami kuřecí prsa se špenátem a s těstovinami listovy spenat a těstoviny kuřecí prsa recepty kuřecí prsa čerstvý špenát kuře listovy spenat dle kucharu spenat listovy s testovinou listový špenát s těstoviny listový špenát stonky u listového čerstvého špenátu listový špenát recepty těstoviny, kuřecí prsa, špenát těstoviny se špenátem listový špenát recept kureci prsa s testovinami