Hermelínová pomazánka (dip) s koprem

recepty73 Kuchař: recepty73

Pomazánky 0 názorů

Suroviny

120 g Hermelínu nebo Camembertu
kopr čerstvý, jemně nasekaný
stroužek česneku (dle chuti, ne příliš)
sůl
bílý pepř
zakysaná smetana (dle potřeby, hustoty)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Sýr vložíme na chvíli do mrazáku, aby ztuhl a poté ho nastrouháme na hrubo do misky. Přidáme plnější lžičku čerstvého jemně nasekaného kopru, osolíme, opepříme, přidáme trošku rozetřeného česneku a po lžících přidáváme zakysanou smetanu do požadované konzistence pomazánky.

  2. Takto připravenou pomazánku necháme alespoň hodinku proležet v chladnu, poté podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem.

  3. Pokud pomazánku naředíme trošku mlékem, můžeme ji použít i jako zálivku na zeleninové saláty. Je též výborná a je to zase něco jiného.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 51 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hermelínová pomazánka (dip) s koprem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo