Pikantní čalamáda
Přebytky ze zahrádky uchováváme konzervováním. Tuto směs zeleniny pak můžeme použít jako základ dalších jídel, jako přílohu nebo jako zeleninový salát. Zachovat vitamíny na zimu se nám vždy vyplatí.
Suroviny pro 1 dávka
13 sklenic
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 822 kJ / 4 021 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,01 g |
Tuky | 59,18 g |
Vláknina | 130,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 33,05 g |
Sůl | 81,38 g |
Sacharidy | 746,39 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev a celer očistíme, pokrájíme na nudličky a dáme na 5 minut povařit.
Krok 2: Rajčata nakrájíme na tenké dílky, zelí nastrouháme na nudličky, papriky na proužky a okurky nakrájíme na malé hranolky, oloupané cibule na tenká kolečka. Vše nasypeme do mísy a promícháme.
Krok 3: Do každé sklenice na dno dáme olej, bobkový list, nové koření, chilli papričku (proto nedáváme pepř).
Krok 4: Všechny suroviny na nálev smícháme a 15 minut vaříme. Pak necháme vychladit.
Krok 5: Sklenice naplníme zeleninou a umačkáme. Nálev nalijeme na zeleninu. Potřebujeme, aby se nálev dostal až na dno, tak na několika místech projedeme kolem zeleniny koncem vařečky a nálev dolijeme.
Krok 6: Osušíme hrdla sklenic, uzavřeme pevně víčky.
Krok 7: Sterilujeme 30 minut na 85 °C.
Zveřejněno 8. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m5A0
Moje poznámka
Pikantní čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m5A0
Nejnovější recepty
Alsaský cibulový koláč podle Z. Pohlreicha
Přidáno před 5 hodinami
Hrstková polévka s majoránkou
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové knedlíky, cuketové zelí a grilované klobásky
Přidáno před 19 hodinami
Mleté maso se zelím à la holubky
Přidáno před 19 hodinami
Zavařená směs na špagety
Přidáno před 20 hodinami
Koláčky z listového těsta s dvěma náplněmi
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Extra rychlé lívance
Helusadolezusacz před 24 minutami
Zimní polévka z mrkve a červené čočky
Subovi před 58 minutami
Masové kuličky po švédsku
Anetus před 1 hodinou
Vylepšená česnečka
MilosCz před 1 hodinou
Nejjednodušší tvarohové těsto na ovocné knedlíky (bez vejce)
Fitulka před 2 hodinami
Zapečené brambory s cuketou a smetanou
jitkamore před 2 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 4 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
DvorMar před 6 hodinami
Strouhání, drobení, mrvenička - zavářka do polévky
Fitulka před 6 hodinami
Tématické fráze:
pikantní čalamáda,
čalamáda recept,
čalamáda,
zeleninová čalamáda recept,
recepty na čalamády,
calamada z celeru,
pikantní zelená rajčata - recept,
čalamáda ze zelí recept,
čalamáda z paprik,
čalamáda ze zelí,
pikantni calamada se zelim,
pikantní čalamáda z rajčat,
recepty - čalamáda recept,
čalamada s houby,
čalamáda růžová rajčata,
pikantní celamada,
pikantni čalamady,
calamadu,
pikantmí čalamáda,
recept na čalamadu
Suroviny:
rajče,
okurka čerstvá,
paprika čerstvá bílá,
paprika čerstvá červená,
zelí,
cibule,
celer,
mrkev,
voda,
ocet,
sůl,
cukr,
bobkový list,
koření nové koření,
chilli paprika čerstvá,
olej
Komentáře (47)
Veronika.Hrozna: